Великодні імбирні пташки. Кулінарний рецепт

Великодні імбирні пташки. Кулінарний рецепт

Рівень складності: Складно
Цінова категорія: Дешево
Час приготування: 60 min

Інгредієнти для приготування: Великодні імбирні пташки. Кулінарний рецепт

  • борошно - 2 склянки,
  • цукор - 0,3 склянки,
  • розпушувач тіста - 1 ст. ложка,
  • лимонна цедра (терта) - 1 ч. ложка,
  • вершкове масло - 175 г,
  • мелений імбир - 1 ч. ложка,
  • вершки (35%) - 0,75 склянки,
  • яйце - 1 шт.,
  • бутони гвоздики або горошини перцю - для оздоблення.

Як приготувати Великодні імбирні пташки. Кулінарний рецепт

  1. Борошно просійте в миску, всипте цукор, розпушувач, мелений імбир і лимонну цедру, розмішайте. Додайте нарізане невеликими шматочками масло, ретельно перемішайте. Влийте вершки, швидко замісіть тісто.

  2. Викладіть тісто на робочу поверхню і вимішуйте 1 хвилину. Розділіть тісто на 9 шматків. 8 шматків скачайте в джгути завтовшки 1,5 см.

  3. З кожного джгута зробіть петлю, викладіть на присипане борошном деко.

  4. З тіста, що залишилося скатайте 8 кульок діаметром 1,5 см. Помістіть їх в центр петлі. Це будуть “голови” пташок. Зробіть з тіста невеликі “дзьоби” і прикріпіть їх до “голів”. З бутонів гвоздики або горошин перцю зробіть “очі”.

  5. Викладіть пташок на деко на відстані 3 см одна від одноъ. Змастіть збитим яйцем. Випікайте в розігрітій до 200 °C духовці приблизно 15 хвилин.

Залишити коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на e-mail розсилку:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Кулінарний журнал Кулінарний журнал