Великодні імбирні пташки. Кулінарний рецепт
Інгредієнти для приготування: Великодні імбирні пташки. Кулінарний рецепт
- борошно - 2 склянки,
- цукор - 0,3 склянки,
- розпушувач тіста - 1 ст. ложка,
- лимонна цедра (терта) - 1 ч. ложка,
- вершкове масло - 175 г,
- мелений імбир - 1 ч. ложка,
- вершки (35%) - 0,75 склянки,
- яйце - 1 шт.,
- бутони гвоздики або горошини перцю - для оздоблення.
Як приготувати Великодні імбирні пташки. Кулінарний рецепт
-
Борошно просійте в миску, всипте цукор, розпушувач, мелений імбир і лимонну цедру, розмішайте. Додайте нарізане невеликими шматочками масло, ретельно перемішайте. Влийте вершки, швидко замісіть тісто.
-
Викладіть тісто на робочу поверхню і вимішуйте 1 хвилину. Розділіть тісто на 9 шматків. 8 шматків скачайте в джгути завтовшки 1,5 см.
-
З кожного джгута зробіть петлю, викладіть на присипане борошном деко.
-
З тіста, що залишилося скатайте 8 кульок діаметром 1,5 см. Помістіть їх в центр петлі. Це будуть “голови” пташок. Зробіть з тіста невеликі “дзьоби” і прикріпіть їх до “голів”. З бутонів гвоздики або горошин перцю зробіть “очі”.
-
Викладіть пташок на деко на відстані 3 см одна від одноъ. Змастіть збитим яйцем. Випікайте в розігрітій до 200 °C духовці приблизно 15 хвилин.
- Пасхальний вінок
- Перець, фарширований м’ясом, рисом і овочами
- Салат «Великоднє яйце»
- Печиво “Писанки від Пасхального кролика”
- Форель, запечена з овочами