Великодні прикраси своїми руками – баранчик зі солоного тіста
Опубліковано 04/04/2014
Напередодні Великодніх свят у наших домівках розносяться духмяні аромати свіжої випічки. Усі господині випікають – випробовують нові рецепти пасок, пирогів, пляцків. Погодьтеся, тісто – це цікавий матеріал для кулінарної творчості. І, як виявляється, не лише кулінарної. Ось, наприклад, із солоного тіста можна зробити таку великодню прикрасу своїми руками – симпатичного баранчика – символа Великодня, який неодмінно стане святковою окрасою вашої оселі.
Майстер-клас
Для створення великодньої прикраси своїми руками вам знадобляться:
- солене тісто, приготоване за вашим улюбленим рецептом,
- ніж,
- пензлик з водою,
- фольга або папір для випічки,
- зубочистка,
- чорна та біла фарби,
- мотузка,
- клей,
- прикраси за бажанням (дерев’яні бусини, квіточки, бантики).
Послідовність створення великодньої прикраси своїми руками:
1. Тісто розкачайте завтовшки 0,5 см. Гострим ножем виріжте із тіста смужки та змочіть їх водою за допомогою пензлика. Смужки тіста скрутіть у спіральки.
2. На аркуш паперу для випічки викладіть шар розкачаного тіста. Зверху викладіть спіральки та наколіть їх зубочисткою.
3. Зліпіть із тіста голову баранчика та довгі вушка (їх можна зробити звисаючими уздовж тіла) або закручені ріжки.
4. З маленьких кульок тіста зробіть ноги, надрізавши їх у двох місцях так, як показано на фото.
5. Випікайте баранчика в духовці при температурі 80 °С близько 2 годин, періодично перевертаючи, щоб тісто сильно не зарум’янилося.
6. Тулуб спеченого баранчика злегка покрийте білою фарбою за допомогою м’якого пензлика.
7. Фарбами намалюйте баранчику ніс, очі, рот і брови.
8. За допомогою мотузки і гарячого клею прикріпіть до тулуба ноги.
9. Ну ось, великодня прикраса своїми руками – баранчик зі солоного тіста – готова! Тепер прикрасьте великоднього баранчика за бажанням.
- Що готують на Святвечір
- Що приготувати на День Св. Валентина.
- Як зварити смачний бульйон
- Дієтичний бутерброд. 5 порад
- Свіжі овочі та фрукти – джерело вітамінів