camcumgirls
Великодня шафранова бабка

Великодня шафранова бабка

Рівень складності: Легко
Цінова категорія: Доступно
Кількість порцій: 6

Інгредієнти для приготування: Великодня шафранова бабка

  • борошно: 4 склянки
  • вершкове масло: 200 г.
  • сухі дріжджі: 1 ст.л.
  • яйця: 5 шт.
  • цукор: 1 склянка
  • молоко: 2 склянки
  • шафран: 1/3 ч. л.
  • горілка: 1-2 ст. л.
  • ванільний цукор: 1 пакетик
  • сіль за смаком
  • Для змащення
  • яєчний жовток: 1 шт.
  • Для глазурі
  • яєчний білок: 1 шт.
  • цукор-пудра : 1 склянка
  • сік лимона або апельсина: 1-2 ч.ложки

Як приготувати Великодня шафранова бабка

Готуємо так:

1. Тепле молоко перелити у глибоку тарілку, додати дріжджі, частину цукру, борошна і замісити рідке тісто. Накрити тарілку рушником чи серветкою і поставити у тепле місце для бродіння. Коли тісто добре підніметься, додати решту борошна і добре вимісити.

2. М’яке вершкове масло розтерти з цукром до утворення білого кольору, додати жовтки і добре вимішати. Отриману масу з’єднати з тістом, додати збиті білки. Тісто вимісити і поставити, щоб ще раз підійшло.

3. Шафран з’єднати з горілкою і залишити настоюватися. Яскраво-жовтий спиртовий настій шафрану додати у тісто, що підійшло, і добре перемішати.

4. Перекласти тісто у змащену маслом і припорошену борошном форму (заповнити її до половини), дати тісту підійти до країв форми, змастити поверхню жовтком і поставити у розігріту до температури 180° С духовку випікати. Готову бабку вийняти з духовки, накрити рушником і залишити остигати.

5. Для глазурі білок злегка збити і, продовжуючи збивати, поступово додати цукор-пудру. Вимішувати до утворення однорідної білої маси, додати лимонний чи апельсиновий сік. Готовою глазур’ю змастити охолоджену бабку.

* Якщо під час випікання верхівка бабки буде підгоряти, накрийте її вологою паперовою серветкою.

Залишити коментар

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на e-mail розсилку:
Встановіть додаток для вашого браузера:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Кулінарний журнал Кулінарний журнал