camcumgirls
В’ялені помідори

В’ялені помідори

Рівень складності: Легко
Цінова категорія: Дешево
Кількість порцій: 8

Інгредієнти для приготування: В’ялені помідори

  • помідори чері: 1,5 кг
  • часник: 4 зубці
  • олія оливкова: 80 мл
  • трави сушені (орегано, базилік, чабрець), суміш перців (чорний, червоний, білий, духмяний) і сіль за смаком.

Як приготувати В’ялені помідори

Готуємо так:

  1. Помідори помити, розрізати кожен навпіл, почистити від насіння і злити сік. Часник порізати тонкими скибочками.
  2. Викласти помідори на деко, посипати сіллю, перцем, травами, збризнути оливковою олією, розкласти порізаний часник.
  3. Духовку розігріти до температури 100° С, поставити в неї деко з помідорами і в’ялити від 1-єї до 3-х годин (залежить від сорту – твердіші в’яляться довше, м’якші швидше).
  4. Готові помідори повністю охолодити на деку, перекласти у банку, якщо потрібно залити олією.
  5. Подавати як самостійну закуску за бажанням доповнивши часниковим соусом.

 

  • Таким способом можна в’ялити і помідори середніх за розміром сортів. Тільки їх потрібно розрізати на чотири частини.
  • Зберігати такі помідори можна протягом кількох тижнів у холодильнику в щільно закритій банці.
Залишити коментар

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на e-mail розсилку:
Встановіть додаток для вашого браузера:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Кулінарний журнал Кулінарний журнал