Вишневий джем з фісташками і коньяком

Вишневий джем з фісташками і коньяком

Рівень складності: Легко
Цінова категорія: Доступно

Інгредієнти для приготування: Вишневий джем з фісташками і коньяком

  • вишня - 1,5 кг,
  • лимони - 4 шт.,
  • яблука - 600 г,
  • мигдаль (сирий, очищений) - 1 жменя,
  • фісташки (очищені) - 100 г,
  • коньяк - 100 мл,
  • цукор для варення з пектином - 1 кг.

Як приготувати Вишневий джем з фісташками і коньяком

  1. Видаліть з вишні кісточки. З лимонів видавіть сік, цедру наріжте шматочками. З яблук видавіть сік. У каструлю засипте вишні, зверху полийте лимонним соком.

  2. У сотейнику змішайте подрібнений мигдаль і шматочки цедри, залийте водою так, щоб вода покривала продукти на 1 палець. Доведіть до кипіння, потім варіть на середньому вогні близько 45 хвилин (цедра повинна розваритися).

  3. У каструлю з вишнями додайте яблучний сік і фісташки. Після закипання накрийте кришкою і варіть близько 30 хвилин.

  4. Відвар з мигдалю і цедри процідіть крізь дрібне сито. Проціджену рідину вилийте в каструлю з вишнями, перемішайте і варіть 5 хвилин.

  5. Додайте цукор і помішуйте, поки він повністю не розчиниться. Варіть 5 хвилин. Влийте коньяк і варіть ще 5 хвилин.

  6. З загустілого джему зніміть піну, розлийте в стерилізовані банки і закатайте.

Залишити коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на e-mail розсилку:
Встановіть додаток для вашого браузера:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Кулінарний журнал Кулінарний журнал