Як готувати картоплю в мундирі
Опубліковано 07/02/2014
Картопля в мундирі – це дуже проста у приготуванні та надзвичайно смачна страва. Можна сказати, що картопля в мундирі – це страва для лінивих та зайнятих людей. Але швидкість та простота приготування – це не єдиний плюс такої картоплі. Вони виходить дуже смачною а також зберігає корисні мікроелементи та вітаміни. Картопля в мундирі –це чудовий гарнір і відмінна самостійна страва.
Як готувати варену картоплю в мундирі:
- Візьміть декілька картоплин однакового розміру. Якщо взяти одну більшу, другу меншу, то одна розвариться, друга недовариться. Добре помийте картоплю, змийте усі залишки землі. Але знімати шкірку не потрібно.
- Покладіть картоплю в каструлю та залийте водою так, щоб вона повністю вкривала усі клубні.
- Поставте каструлю на вогонь, воду посоліть.
- Варіть до готовності. В середньому це 20 хвилин після закипання. Готовність перевіряйте ножем чи виделкою – якщо прибор легко входить в картоплю, значить вона готова.
- Злийте воду, вийміть картоплю, почистіть від шкірки та насолоджуйтеся! Особливо добре смакує така картопля з розтопленим маслом а також з оселедцем.
Тепер ви знаєте, як заварити картоплю в мундирі швидко і без проблем. Але її можна не лише варити, але і запікати. Це теж дуже просто і не менш смачно!
Як готувати запечену картоплю в мундирі:
- Духовку нагрійте до 180-200 °С.
- Картоплю добре помийте, змийте усі залишки землі. Обсушіть картоплю рушником чи паперовою серветкою.
- Натріть картоплю сіллю (за бажанням).
- Покладіть картоплю на деко, наколіть виделкою.
- Запікайте близько години. Чим довше готувати, тим більш хрумкою буде шкірка. Тільки не перетримайте у духовці, інакше картопля пригорить!
- Готову картоплю можна розрізати, покласти в неї масло, посолити, поперчити, посипати сушеними травами, перцем… За бажанням готову картоплю можна розрізати навпіл, нафарширувати начинкою та запікати ще 5-10 хв.
Таку картоплю непотрібно чистити, її їдять прямо зі шкіркою.
До речі, це не єдиний спосіб запікати картоплю в мундирах. Ще можна її порізати гармошкою, покласти в розрізи шматочки сала, бекону чи сиру і так запекти. Чи порізати дольками і посипати сіллю та сушеними травами.
- У світі пряностей
- Як вибрати пательню, види пателень
- Ароматна кухня. Приправи для риби, м’яса овочів
- Заправки для салатів
- Як вибрати пароварку?