
Як прикрасити новорічний стіл
Опубліковано 21/11/2013
З чим вам асоціюється зима? Мені – з лапатим снігом, численними святами, гучними застіллями, святковими різдвяними та новорічними стравами, а ще – з ароматом цитрусових та прянощів. Вони створюють у домі чудову атмосферу свята, тепла, затишку та гармонії. Для того, щоб відчуття радості не покидало вас протягом року, пропонуємо вам створити просту у виготовленні, однак оригінальну оздобу для інтер’єру, яка прикрасить вашу оселю та наповнить її ароматом свята. Отож, спробуймо розібратися, як прикрасити новорічний стіл за допомогою сухофруктів. Пропонуємо вам покроковий новорічний майстер-клас.
Як прикрасити новорічний стіл? Ароматні «шашлички» зі сухофруктів
Майстер-клас
Для роботи вам знадобляться:
- яблука (зелене, жовте і червоне),
- грейпфрут,
- лимон,
- апельсин,
- лайм (можна і без нього),
- палички кориці,
- зірочки анісу,
- рафія (декоративна мотузка, яка використовується у флористиці),
- ніж,
- ножиці.
Послідовність роботи:
- Яблука та цитрусові поріжте кружальцями поперек, так, щоб серцевина плоду знаходилася посередині. У центрі кожного кружальця виріжте отвір, розміром приблизно 10 мм.
- Кружальця фруктів викладіть в один шар на плоску тарілку або дошку та покладіть на решітку батареї до того часу, поки вони не стануть сухими (приблизно на тиждень). Для того, щоб цей процес на займав стільки часу, можна скористатися електричною сушкою для фруктів та овочів. Зверніть увагу на те, що фрукти повинні бути добре висушені, щоб згодом у нашому виробі не з’явилася цвіль.
- Сухі кружальця фруктів обережно надіньте на палички кориці. Щільно притисніть їх один до одного. На одній паличці кориці виходить приблизно 9-10 кружалець. З двох сторін палички залиште по одному сантиметру вільного місця.
- Кінці паличок кориці обмотайте рафією та прив’яжіть аніс. Для декорації також можна використовувати ґудзики і дерев’яні намистинки.
Для того, щоб оновити аромат “шашличків” із сухофруктів, згодом можна використовувати ефірні олії. Для цього вам стануть у нагоді олії апельсину, грейпфруту, кориці, лимону або різдвяна суміш олій ( 2 краплі олії іланг-ілангу + 3 краплі олії кориці + 1 крапля олії апельсину + 1 крапля олії імбиру).
За допомогою такої оздоби з сухофруктів можна прикрасити новорічний стіл, подарункові коробки, ялинку чи новорічний вінок. Такі “шашлички” можуть зберігатися у скляних вазах або плетених корзинках. Також вони можуть стати чудовим новорічним подарунком-сувеніром для ваших рідних та друзів.
-
Як вибрати пательню, види пателень
-
Фруктова детокс-вода
-
Секреты хрустящей панировки
-
Харчування по годинах – хронодієта
-
Як накрити стіл на Новий рік