
Як варити картоплю
Опубліковано 13/09/2013
Стави з картоплі – найпоширеніші, адже цей продукт смачний та простий у приготуванні. Картопля смачна сама по собі, і як гарнір до м’яса чи риби. А ще картопля – основа багатьох страв, наприклад. Картопляних пиріжків, дерунів. Та не всі знають, як варити картоплю. Насправді, це дуже просто. Ми розкажемо, як варити картоплю покроково, щоб у вас вийшла смачна страва!
Крок перший
Спочатку картоплю треба помити. Особливо якщо вона дуже брудна. Звичайно, можна купити одразу миту картоплю, але її тез не завадить сполоснути.
Крок другий
Коли картопля помита, її потрібно почистити. Звісно, якщо ви не плануєте готувати картоплю в мундирах, тобто у кожурі. Якщо так, залишайте нечищену. Якщо ні, беріть ніж або спеціальну чистику та зрізайте шкірку.
Крок третій
Почищену картоплю ще раз помийте, щоб на ній не лишилося залишків бруду. Розріжте кожну картоплину на 2-3 частини. Наберіть в катрулю воду та покладіть картоплю. Вода має повністю вкривати картоплю.
Крок четвертий
Поставте каструлю з картоплею на сильний вогонь, посоліть. Коли закипить вода, зменшіть вогонь. Засікайте приблизно 25 хвилин – за цей час картопля має зваритися. Готовність перевірити просто – проткніть картоплину ножем. Якщо він входить легко, картопля готова.
Тепер потрібно злити воду. Тримати клубні у воді не можна – це зіпсує смак картоплі. Накрийте кришкою каструлю, залишивши отвір. Візьміть каструлю, притримуючи кришку 9користуйтеся прихватками, адже можете обпектися), нахиліть каструлю над раковиною та злийте воду.
Крок шостий
Картоплю можна їсти просто так, кусочками. Тоді приправте її маслом. А можна зробити пюре. Для цього підігрійте 1/3 склянки молока, влийте в картоплю, додайте 1 ст. ложку вершкового масла та потовчіть за допомогою товкача.
Ну от, тепер ви знаєте, як варити картоплю. Тож можна сміливо братися за діло!
А ось коротка інструкція, як варити картоплю:
1. Картоплю помити.
2. Порізати та покласти в каструлю з водою.
3. Каструлю поставити на вогонь, воду посолити.
4. Коли вода закипить, зменшити вогонь.
5. Через 25 хвилин проткнути картоплю ножем. Якщо м’яка, значить готова.
6. Злити картоплю.
7. Одразу їсти чи зробити пюре.
А якщо ви вже знаєте, як варити картоплю, то подивіться цікаві та прості рецепти з картоплі, адже з цього продукту можна приготувати багато смачного!
-
Як варити манну кашу
-
Що готують на Святвечір
-
Кулінарні рецепти дитячих бутербродів
-
Як готувати картоплю в мундирі
-
Як вибрати пательню, види пателень