Як варити макарони
Опубліковано 13/09/2013
Макарони – улюблена їжа багатьох людей. Страви з них – найпоширеніші у світі, адже макарони дуже смачні, поєднуються з багатьма продуктами. З них робиться паста – відома страва італійської кухні, та ще багато цікавого. Та не всі знають, як варити макарони! Деякі їх розварюють, переварюють, в результаті чого макарони перетворюються в одну клейку масу. А деякі недоварюю, через що макарони хрустять на зубах…
Ми розкажемо вам, як варити макарони, і тоді ви змажете приготувати з них багато смачних страв.
Крок перший
Визначаємо кількість макаронів. На родину з трьох людей вам потрібно приблизно 300 г, тобто десь півпачки. Звісно, якщо ці три людини – здоровенні чоловіки, то, напевно, потрібно брати більше J На родину з двох дорослих і дитини вистачить півпачки.
Крок другий
Набираємо в каструлю воду із розрахунку на 100 г макаронів – 1 л води. Якщо води буде мало, макарони розваряться, злипнуться і будуть дуже несмачні. Пам’ятайте, макаронам потрібно багато води.
Крок третій
Ставимо воду кип’ятитися. Тільки коли вода закипить, солимо її та кладемо макарони. Якщо ви варите спагетті, вони будуть вперто не влазити в каструлю. Звісно, можна їх попередньо розламати навпіл. Та краще опустити їх у воду і зачекати кілька секунд: макарони розм’якнуть, тоді можна буде їх акуратно ложкою запхати повністю у каструлю.
Коли ви поклали макарони у воду, їх треба одразу перемішати, щоб вони не злиплися. Перемішувати потрібно буде і під час подальшого варіння.
Крок п’ятий
Скільки варити макарони? Це залежить від того, який у вас сорт. Макарони з твердих сортів пшениці варяться довше, ніж звичайні. Про те, які у вас макарони, ви можете почитати на упакуванні. Звичайні варяться 10-12 хвилин, тверді – 15-17 хв. Готовність потрібно перевірять “на зуб” – виловіть одну макаронину та спробуйте.
Крок шостий
Коли макарони готові, з них потрібно злити воду. Для цього підставляємо друшляк і виливаємо макарони в нього. Коли вода стіче, додайте вершкове масло, щоб макарони були смачніші та не злиплися.
Ось і все, макарони готові. Можна їсти самі по собі, або додати тертий сир, чи приготувати м’ясо…
А тепер – коротка інструкція, як варити макарони.
- Воду закип’ятити. Посолити.
- В киплячу воду покласти макарони і перемішати
- Врити 10-12 хвилин, якщо макарони з м’яких сортів пшениці, або 15-17 хвилин, якщо тверді.
- Злити макарони, покласти масло.
- Їсти з задоволенням!
Дякую 🙂