Як вибрати гриль
Опубліковано 18/04/2013
Любите ласувати смачненьким мяском з димком? Значить, вам у господарстві стане у нагоді гриль. Страви, приготовані на грилі, виходять надзвичайно смачними та ароматними. Тому багато хто замислюється над тим, аби придбати собі гриль додому чи на дачу. Звісно, ідея хороша. Лишається тільки дізнатися, як вибрати гриль, який вам найбільше підійде. Для цього потрібно дати відповіді на наступні питанння.
Скільки місця ви можете виділити під гриль?
Якщо є дача чи достатньо велике подвір’я, варто обрати стаціонарний гриль. В іншому ж випадку, подумайте, де ви зберігатимете гриль, і при виборі не в останню чергу зверніть увагу на габарити.
Як часто ви плануєте використовувати гриль?
Якщо ви збираєтеся готувати барбекю достатньо часто, варто звернути увагу на дорожчі високоякісні моделі, які служитимуть набагато довше і не ламатимуться при постійному використанні. Якщо ж ви готуватимете страви на грилі тільки вряди-годи, цілком можна обійтися і простішими та дешевшими моделями.
На скільки осіб ви плануєте готувати?
Відповідь на це запитання допоможе визначитися з розмірами майбутнього придбання. Якщо у вас сім’я з 4-5 осіб, і ви рідко запрошуєте гостей, то достатньо невеликого грилю, але якщо ви плануєте регулярно організовувати бербекю-відпочинок і збирати родину та друзів, то знадобиться гриль з великою робочою поверхнею.
Які саме страви ви плануєте готувати?
Якщо ви збираєтесь тільки смажити м’ясо, тоді нема потреби в мультифункціональному пристрої. Але якщо ви любите експериментувати, то краще віддати перевагу барбекю з більшим набором функцій.
Чи плануєте ви брати з собою барбекю в заміські поїздки?
Якщо так, то краще зупинити свій вибір на компактних моделях переносного типу, які легко монтуються і прості в експлуатації.
Стаціонарний чи портативний?
Стаціонарний гриль
Основа особливість такого типу грилю – їх нерухомість. Пересунути такий гриль неможливо, зате він може стати чудовим декоративним елементом і окрасою вашого дворика. Він має велику робочу поверхню, односторонню чи навіть двосторонню, і є ідеальним варіантом для відпочинку великих компаній. Деякі моделі грилів стаціонарного типу мають відділення для зберігання аксесуарів, дров та інших матеріалів. Вони надзвичайно зручні і не потребують особливого догляду. Але якщо ви збираєтеся користуватися таким грилем регулярно, слід звернути увагу на моделі, оснащені трубкою для відведення диму.
Портативний гриль
Основна відмінність портативного грилю від стаціонарного – це можливість його пересування та транспортування. Такий гриль можна сховати під час негоди та зберігати взимку в приміщенні. Також його можна взяти з собою у подорож. Однак у таких грилів робоча поверхня менша, ніж у стаціонарних, тому використати його для приготування страв на велику кількість осіб доволі складно.
Газові грилі бувають двох типів: грилі на лаві, яка розігрівається газовими конфорками, та грилі на деку чи решітці, які розігріваються газовими конфорками. Основна умова роботи такого грилю – підключення до джерела газу. Газові грилі прості у використанні і швидко нагріваються. Їжа на такому грилі нагрівається рівномірно й швидко готується.
Вугільні грилі вирізняються багатством форм та розмірів. Однак якщо ви плануєте користуватися своїм грилем регулярно, краще віддати перевагу моделям, виготовленим з чавуну з товщиною стінки не менше 8 мм. Такий вугільний гриль здатен витримувати високі температури, в ньому спокійно можна розпалювати дрова, не турбуючись, що невдовзі ваш гриль вийде з ладу. Сталеві грилі значно гірше тримають тепло, ніж чавунні. Зате їх суттєвим плюсом є значно менша вага та легкість у пересуванні.
Існують ще й інші типи грилів, наприклад, електричні, але вони підходять для приготування барбекю тільки у захищеному від негоди місці. Є також одноразові грилі, якими можна скористатися, скажімо, в далеких мандрівках. Однак ні ті, ні інші для регулярного використання на відкритому повітрі не підійдуть.
Що ж, тепер ви знаєте, як вибрати гриль. Отже. Зможете без проблем вибрати потрібний. І приготувати на ньому різноманітні смачненькі страви!
- Як приготувати листкове тісто
- Що приготувати на Новий рік
- Як правильно зберігати продукти
- Як зварити смачний бульйон
- У світі пряностей