Яловиче філе, тушковане в червоному вині

Яловиче філе, тушковане в червоному вині

Рівень складності: Легко
Цінова категорія: Доступно
Кількість порцій: 8

Інгредієнти для приготування: Яловиче філе, тушковане в червоному вині

  • філе яловичини - 1,5 кг,
  • морква - 1 шт.,
  • цибуля - 1 шт.,
  • селера - 1 стебло,
  • червоне вино - 400-500 мл,
  • вершкове масло - 100 г,
  • коньяк - 1 чарка,
  • лавровий лист - 2 шт.,
  • чорний перець - кілька горошин,
  • паличка кориці - шматочок,
  • сіль і чорний мелений перець - за смаком.

Як приготувати Яловиче філе, тушковане в червоному вині

  1. Дрібно поріжте моркву, цибулю і селеру, додайте лавровий лист, чорний перець і корицю, потім м’ясо. Залийте вином і поставте в прохолодне місце на 24 години.

  2. Вийміть м’ясо з маринаду, просушіть паперовим рушником.

  3. Нагрійте олію в чавунній каструлі, підсмажте на ній м’ясо, посоліть. Процідіть маринад, полийте ним м’ясо. Накрийте кришкою і тушкуйте на повільному вогні 2 години, поки соус не випарується в достатній мірі.

  4. Вийміть м’ясо, поріжте його і покладіть на попередньо нагріту тарілку.

  5. Процідіть соус і ще трохи проваріть його в маленькій каструлі на слабкому вогні. Додайте коньяк, дайте соусу загуснути, потім полийте ним м’ясо. Подавайте з картопляним пюре.

Залишити коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на e-mail розсилку:
Встановіть додаток для вашого браузера:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Кулінарний журнал Кулінарний журнал