Закуска «Новорічний світанок» (оселедець під яблучно-брусничним мусом)

Закуска «Новорічний світанок» (оселедець під яблучно-брусничним мусом)

Рівень складності: Легко
Цінова категорія: Доступно

Інгредієнти для приготування: Закуска «Новорічний світанок» (оселедець під яблучно-брусничним мусом)

  • філе оселедця - 1 шт.,
  • яблуко (зелене) - 2 шт.,
  • цибуля - 1 шт.,
  • брусниця - 1 склянка,
  • цукор - 2 ч. ложки,
  • сік лимона - 2 ст. ложки,
  • сметана - 2 ст. ложки,
  • зелень петрушки для прикраси.

Як приготувати Закуска «Новорічний світанок» (оселедець під яблучно-брусничним мусом)

  1. Яблука очистіть. Одне яблуко з брусницею подрібніть блендером.
  2. Додайте сметану, 1 ст. ложку лимонного соку і 1 ч. ложку цукру. Збийте мус і охолодіть.
  3. Друге яблуко і маленьку цибулину поріжте дрібними кубиками.
  4. Цибулю замаринуйте в суміші лимонного соку і цукру.
  5. Філе оселедця поріжте невеликими шматочками.
  6. На дно креманок викладіть трохи оселедця, зверху яблука з маринованою цибулею і мус.
  7. Прикрасьте ягодами брусниці і петрушкою.
  8. Охолодіть і подавайте.
Залишити коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 Відповіді до Закуска «Новорічний світанок» (оселедець під яблучно-брусничним мусом)

  1. Дуже смачна страва, та оригінальна. Я б ніколи не додумалась сама зробити звичайну шубу з фруктовим соусом, але вийшло дуже смачно. “Новорічий світанок” я готувала на свій день народження і всім гостям він прийшов до смаку. А я все ж таки віддаю перевагу улюбленому і традиційному “оселедцю під шубою”.

  2. Яка оригінальна закуска! Такий “світанок” гості запам’ятають надовго. Одна проблема – брусницю у нас не знайти, навіть, літом, не кажучи вже про передноворічний час. “Крутих” супермаркетів немає, де б її можна було купити.
    Підкажіть, чим замінити цей інгредієнт, щоб і смак зберегти, і видовищність страви?

Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на e-mail розсилку:
Встановіть додаток для вашого браузера:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Кулінарний журнал Кулінарний журнал