Заливне «Великоднє»
Інгредієнти для приготування: Заливне «Великоднє»
- філе яловичини - 300 г,
- морква - 200 г,
- цибуля - 100 г,
- яйця - 2 шт.,
- консервований горошок - за смаком,
- желатин - 25 г,
- лавровий лист - 1 шт.,
- перець горошком - 3 шт.,
- зелень кропу і петрушки, сіль - за смаком,
- вода для желатину - 150 мл,
- вода для м'яса - 1,5 л.
Як приготувати Заливне «Великоднє»
-
Желатин залийте холодною кип’яченою водою і залиште на 1 годину для набухання.
-
Філе яловичини помийте і покладіть в каструлю. Додайте в каструлю очищені цибулю та моркву, влийте холодну воду. Варіть протягом 1 години.
-
Додайте сіль, лавровий лист і перець. Варіть ще 15 хвилин.
-
М’ясо та овочі вийміть з каструлі, бульйон процідіть.
-
Додайте в бульйон підготовлений желатин і нагрійте, не доводячи до кипіння, до повного розчинення желатину.
-
У форми влийте підігрітий желатиновий бульйон і поставте в холодильник на 20-30 хвилин.
-
З моркви за допомогою формочок для печива виріжте фігурки. Варені яйця наріжте скибочками. Чоловічі ремені Львів
-
На застигле желе викладіть моркву, яйця, горошок і листочки петрушки.
-
Залийте желатиновим бульйоном і поставте в холодильник на 20 хвилин.
-
Відварну яловичину наріжте невеликими рівними скибочками і викладіть на застигле желе. Залийте бульйоном і поставте в холодильник на 4-5 годин.
-
Перед подачею на стіл, опустіть формочки з заливним в гарячу воду, переверніть і викладіть на плоске блюдо.
/p
- Канапе з яйцем і сьомгою
- Італійський великодній пиріг
- Печиво “Писанки від Пасхального кролика”
- Прадавня українська паска
- Рулет із печінкового паштету «Янтарний»