Інгредієнти для приготування: Запечений свинячий окіст
- окіст молодого поросяти - 2-2,5 кг,
- цибуля - 1 шт.,
- часник - 5 зубчиків,
- розмарин - 3 гілочки,
- густий томатний сік - 50 мл,
- винний оцет - 2 ст. ложки,
- дижонська гірчиця - 2 ст. ложки,
- червоний гострий перець, сіль за смаком,
- вишневий сироп - 50 мл,
- бальзамічний оцет - 1 ст. ложка,
- вустерширський соус - 1 ч. ложка.
Як приготувати Запечений свинячий окіст
- Окіст вимити, зачистити і при необхідності вимочити у холодній воді протягом 12 годин.
- Приготувати маринад з дрібно нарізаної цибулі, подрібненого часнику, листочків розмарину, з додаванням густого томатного соку, винного оцту, солі, червоного і чорного перців. Соус повинен вийти густим, ним потрібно натерти окіст і маринувати від 6 до 12 годин.
- Коли окіст промаринується, зробити надсічки на шкірці, знову покрити маринадом, гарненько загорнути його у фольгу і помістити в попередньо розігріту до 180-190 °С духовку. Запікати півтори години. Після цього вийняти з духовки, видалити шматочки цибулі та часнику з маринаду, щоб вони не підгоріли.
- Підготувати суміш для глазурі. Змішати густий вишневий сироп з бальзамічним оцтом і вустерширського соусом і (можна замінити соусом ткемалі і соєвим соусом) змастити зверху кулінарним пензликом окіст. Перекласти окіст на чистий аркуш фольги і знову поставити в духовку на 15-20.хвилин.
- Подавати найкраще з кислою капустою і моченими або запеченими яблуками.
Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Встановіть додаток для вашого браузера:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Рекомендуємо приготувати:
-
Гуска, запечена з яблуками та сухофруктами
-
М’ясо по-французьки з яблуками
-
Тюфтелі з індика та ананасів
-
Оладки з яйцем і зеленою цибулею
-
Гаряча закуска з картоплі «Картопляні човники»