Запіканка із цвітної капусти

Запіканка із цвітної капусти

Рівень складності: Легко
Цінова категорія: Доступно
Кількість порцій: 4
Час приготування: 40 min

Інгредієнти для приготування: Запіканка із цвітної капусти

  • цвітна капуста - 800 г,
  • вершки (35 % жирності) - 200 мл,
  • сир - 150 г,
  • маслини - 4 шт.,
  • хліб для тостів (м'якоть) - 4 скибочки,
  • тертий мускатний горіх, сіль і чорний мелений перець - за смаком,
  • олія - для форми.

Як приготувати Запіканка із цвітної капусти

  1. Капусту розберіть на однакові суцвіття і відваріть в підсоленій воді 5-7 хвилин. Відкиньте на друшляк.
  2. Форму для запікання змастіть олією, дно вистеліть хлібом. Зверху викладіть капусту, залишивши кілька більш рівних і красивих суцвіть для прикраси.
  3. Вершки змішайте з сіллю, перцем і мускатним горіхом. Залийте ними капусту. Зверху посипте тертим сиром.
  4. Запікайте в нагрітій до 190 °С духовці 15 хвилин до золотистої скоринки.
  5. З маслин і суцвіть капусти зробіть овечок, за допомогою зубочистки прикріпивши “голови” (маслини) до “тулуба” (капусти).
  6. Готову запіканку прикрасьте зеленню петрушки і овечками.
Залишити коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на e-mail розсилку:
Встановіть додаток для вашого браузера:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Кулінарний журнал Кулінарний журнал