Запіканка з домашнього сиру

Запіканка з домашнього сиру

Рівень складності: Легко
Цінова категорія: Доступно
Кількість порцій: 6
Час приготування: 45 min

Інгредієнти для приготування: Запіканка з домашнього сиру

  • домашній сир - 500 г,
  • пшоно - 100 г,
  • яйця - 2 шт.,
  • цукор - 3 ст. ложки,
  • сметана - 3 ст. ложки,
  • апельсин (або лимон) - 1 шт.,
  • ванілін - 0,5 пакетика,
  • курага, родзинки - по 50 г,
  • цукрова пудра - для посипання,
  • кукурудзяна мука - для посипання форми,
  • олія - для змащування форми.

Як приготувати Запіканка з домашнього сиру

  1. Пшоно заздалегідь відваріть до готовності і остудіть.

  2. Родзинки і курагу промийте, курагу поріжте, додайте в пшоняну кашу.

  3. Цедру половини апельсина потріть на тертці, змішайте з сиром, цукром, яйцями, ваніліном і підготовленою пшоняною кашею.

  4. Викладіть суміш у роз’ємну форму, попередньо змащену олією і посипану кукурудзяним борошном. Зверху змастіть сметаною. Випікайте в духовці при температурі 180-200 °С протягом 25-30 хвилин.

  5. Готову запіканку посипте цукровою пудрою і подавайте зі сметаною.

Автор рецепту: Рецепт наданий Українською Спілкою Целіакії. Рубрику веде лікар-дієтолог, президент Української Спілки Целіакії Ольга Наумова
Залишити коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на e-mail розсилку:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Кулінарний журнал Кулінарний журнал