Запіканка з фініками

Запіканка з фініками

Рівень складності: Легко
Цінова категорія: Доступно
Кількість порцій: 6
Час приготування: 60 min

Інгредієнти для приготування: Запіканка з фініками

  • фініки: 200 г
  • банан: 1 шт.
  • борошно: 170
  • вершкове масло: 70 г
  • какао: 50 г
  • йогурт: 50 г
  • яйця: 2 шт.
  • розпушувач для тіста: 5 г
  • кориця: 1/4 ч. ложки
  • жир: для змащування форми
  • Для соусу
  • вершки 35%: 75 мл
  • цукор коричневий: 50 г
  • вершкове масло: 50 г

Як приготувати Запіканка з фініками

Готуємо так:

  1. Фініки помити, вибрати кісточки і залити гарячою водою на 5-10 хвилин. Опісля воду злити, фініки обсушити і подрібнити у блендері чи змолоти на м’ясорубці.
  2. М’яке масло збити. Тоді по одному додати яйця, ретельно розтираючи масу. Додати йогурт, перемішати і добре збити міксером.
  3. Борошно змішати з розпушувачем для тіста, корицею та какао. Поступово досипати борошно в масляно-яєчну масу, старанно перемішуючи, щоб не було грудочок. Насамкінець додати до тіста фініки й ще раз перемішати.
  4. Форму для запікання змастити жиром і викласти в неї тісто. Банан почистити, нарізати кружальцями і викласти зверху на тісто. Випікати 35-40 хвилин при середній температурі.
  5. Для приготування соусу змішати вершки, коричневий цукор і масло. Поставити суміш на маленький вогонь і, постійно помішуючи, варити до загустіння.
  6. Охолоджену запіканку порізати на порційні шматки і полити соусом.

Залишити коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Одна відповідь до Запіканка з фініками

Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на e-mail розсилку:
Встановіть додаток для вашого браузера:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Кулінарний журнал Кулінарний журнал