
Запіканка з фініками
Рівень складності:
Легко
Цінова категорія:
Доступно
Кількість порцій:
6
Час приготування:
60 min
Інгредієнти для приготування: Запіканка з фініками
- фініки: 200 г
- банан: 1 шт.
- борошно: 170
- вершкове масло: 70 г
- какао: 50 г
- йогурт: 50 г
- яйця: 2 шт.
- розпушувач для тіста: 5 г
- кориця: 1/4 ч. ложки
- жир: для змащування форми
- Для соусу
- вершки 35%: 75 мл
- цукор коричневий: 50 г
- вершкове масло: 50 г
Як приготувати Запіканка з фініками
Готуємо так:
- Фініки помити, вибрати кісточки і залити гарячою водою на 5-10 хвилин. Опісля воду злити, фініки обсушити і подрібнити у блендері чи змолоти на м’ясорубці.
- М’яке масло збити. Тоді по одному додати яйця, ретельно розтираючи масу. Додати йогурт, перемішати і добре збити міксером.
- Борошно змішати з розпушувачем для тіста, корицею та какао. Поступово досипати борошно в масляно-яєчну масу, старанно перемішуючи, щоб не було грудочок. Насамкінець додати до тіста фініки й ще раз перемішати.
- Форму для запікання змастити жиром і викласти в неї тісто. Банан почистити, нарізати кружальцями і викласти зверху на тісто. Випікати 35-40 хвилин при середній температурі.
- Для приготування соусу змішати вершки, коричневий цукор і масло. Поставити суміш на маленький вогонь і, постійно помішуючи, варити до загустіння.
- Охолоджену запіканку порізати на порційні шматки і полити соусом.
Залишити відповідь
Одна відповідь до Запіканка з фініками
Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Встановіть додаток для вашого браузера:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Рекомендуємо приготувати:
никогда ничего не готовила из фиников,обязательно нужно попробовать)