Запіканка з грибами

Запіканка з грибами

Рівень складності: Легко
Цінова категорія: Доступно
Кількість порцій: 6
Час приготування: 90 min

Інгредієнти для приготування: Запіканка з грибами

  • картопля: 1 кг
  • гриби свіжі чи заморожені : 500 г
  • сметана або вершки: 250 г
  • твердий сир: 200 г
  • цибуля: 2 шт.
  • вершкове масло: 2 ст. ложки
  • олія: 3 ст. ложки
  • сіль та чорний мелений перець: за смаком

Як приготувати Запіканка з грибами

Готуємо так:

1. Картоплю помити і зварити в мундирах. Охолодити, почистити і нарізати кружальцями товщиною пів сантиметра.

2. Цибулю почистити, нарізати півкільцями і підсмажити на столовій ложці олії до прозорості або ледь золотистого кольору.

3. Гриби помити, нарізати тонкими пластинками, посолити, поперчити і обсмажити на решті олії до готовності. Фотодрук на склі Львів

4. Форму для запікання змастити вершковим маслом. Викласти шар картоплі (половину), посолити-поперчити за смаком і змастити сметаною чи вершками. Тоді викласти шар цибулі і шар грибів. Змастити сметаною і викласти решту картоплі. Посолити і поперчити за смаком і посипати твердим сиром, потертим на великій тертці.

5. Запікати у духовці, попередньо розігрітій до 180° С 30-40 хвилин. Подавати страву гарячою, порційно або у формі, в якій вона запікалася.

Залишити коментар

Залишити відповідь до Александра Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Одна відповідь до Запіканка з грибами

  1. подачу можно дополнить разными соусоми из перебитой зелени с чесноком.а так запеканка себе класическая картофельная.спасибо-все новое-это давно забытое старое.))))))))))

Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на e-mail розсилку:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Кулінарний журнал Кулінарний журнал