Запіканка з грибами
Інгредієнти для приготування: Запіканка з грибами
- картопля: 1 кг
- гриби свіжі чи заморожені : 500 г
- сметана або вершки: 250 г
- твердий сир: 200 г
- цибуля: 2 шт.
- вершкове масло: 2 ст. ложки
- олія: 3 ст. ложки
- сіль та чорний мелений перець: за смаком
Як приготувати Запіканка з грибами
Готуємо так:
1. Картоплю помити і зварити в мундирах. Охолодити, почистити і нарізати кружальцями товщиною пів сантиметра.
2. Цибулю почистити, нарізати півкільцями і підсмажити на столовій ложці олії до прозорості або ледь золотистого кольору.
3. Гриби помити, нарізати тонкими пластинками, посолити, поперчити і обсмажити на решті олії до готовності. Фотодрук на склі Львів
4. Форму для запікання змастити вершковим маслом. Викласти шар картоплі (половину), посолити-поперчити за смаком і змастити сметаною чи вершками. Тоді викласти шар цибулі і шар грибів. Змастити сметаною і викласти решту картоплі. Посолити і поперчити за смаком і посипати твердим сиром, потертим на великій тертці.
5. Запікати у духовці, попередньо розігрітій до 180° С 30-40 хвилин. Подавати страву гарячою, порційно або у формі, в якій вона запікалася.
подачу можно дополнить разными соусоми из перебитой зелени с чесноком.а так запеканка себе класическая картофельная.спасибо-все новое-это давно забытое старое.))))))))))