Здобні великодні віночки. Кулінарний рецепт

Здобні великодні віночки. Кулінарний рецепт

Рівень складності: Легко
Цінова категорія: Доступно
Кількість порцій: 10

Інгредієнти для приготування: Здобні великодні віночки. Кулінарний рецепт

  • борошно - 1 кг,
  • яйця - 4 шт. + 1 шт. для змазування вінків,
  • молоко - 2,5 склянки,
  • вершкове масло - 200 г,
  • сухі дріжджі - 2 ст. ложки,
  • цукор - 1 склянка,
  • родзинки, курага, грецькі горіхи - по 100 г,
  • цукрова пудра і кольорова кондитерська посипка - для прикраси.

Як приготувати Здобні великодні віночки. Кулінарний рецепт

  1. Для опари розведіть дріжджі у 0,5 склянки теплого молока, додайте столову ложку цукру і 2-3 ложки борошна. Перемішайте і поставте в тепле місце.

  2. Вершкове масло розм’якшіть. Білки відокремте від жовтків. Жовтки розітріть з цукром до однорідної маси, білки збийте в міцну піну.

  3. В опару вмішайте збиті білки, додайте розтерті з цукром жовтки, масло і борошно. Замісіть тісто. Перекладіть тісто у більшу міску, поставте в тепле місце приблизно на 1 годину.

  4. Родзинки і курагу замочіть в гарячій воді на кілька хвилин, просушіть. Купити розширувальний бачок Львів.

  5. Тісто розділіть на три досить великі частини, кожну з яких розкатайте в пласт 20 на 40 см. На один пласт викладіть родзинки, на інший – курагу, на третій – горіхи. Щільно скатайте в рулети. Кожен рулет розріжте уздовж на дві частини. Таким чином, повинно вийти по дві частини рулету з родзинками, курагою і горіхами. Сплетіть косу з різною начинкою, з’єднайте у вінок. Таким же способом зробіть другий вінок.

  6. Дайте вінкам постояти 20-25 хвилин, потім змастіть їх яйцем і поставте в розігріту духовку на 40 хвилин.

  7. Ще теплі віночки змастіть збитими в густу піну яєчними білками з цукровою пудрою і посипте прикрасьте кольоровою посіпакою.

Залишити коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на e-mail розсилку:
Встановіть додаток для вашого браузера:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Кулінарний журнал Кулінарний журнал