Хліб на сметані з кунжутом
Рівень складності:
Складно
Цінова категорія:
Доступно
Кількість порцій:
8
Інгредієнти для приготування: Хліб на сметані з кунжутом
- борошно: 3 склянки
- сметана жирна : 120 г.
- вершкове масло: 3 ст. ложки
- цукор: 3 ст. ложки
- тепла вода: 1/2 склянки
- сухі дріжджі: 2 ч. ложки
- сіль: 1 ч. ложка
- молоко: 1-2 ст. ложки,
- кунжут: 2 ст. ложки
Як приготувати Хліб на сметані з кунжутом
Готуємо так:
- Розвести дріжджі в теплій воді і залишити на 5-10 хвилин. Змішати борошно, сметану, вершкове масло, цукор та сіль, додати розчинені дріжджі і місити тісто мінімум 10-15 хвилин (тісто має стати еластичним і не липнути до рук).
- У глибоку миску налити трохи олії, викласти в неї тісто, і кілька разів струсити, щоб тісто все покрилося олією. Накрити миску рушником чи харчовою плівкою і покласти у тепле місце на дві години.
- Форму для випічки змастити олією, викласти в неї тісто, накрити плівкою і залишити у теплому місці ще на одну годину.
- Духовку розігріти до 180° С. Поверхню тіста акуратно змастити молоком і посипати кунжутом. Випікати хліб 40-45 хвилин.
Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Рекомендуємо приготувати:
- Салат з тунцем і цукіні
- Святкова випічка «Великоднє дерево»
- Салат до дня закоханих “Від щирого серця”
- Ніжний маковий пиріг в банці
- Буряк з горіхами та чорносливом