Інгредієнти для приготування: Печиво «Яєшня»
- вершкове масло або маргарин - 100 г,
- сметана - 200 г,
- цукор - 2/3 склянки,
- яйця - 2 шт.,
- борошно - 3-3,5 склянки,
- сода - 0,5 ч. ложки,
- лимонний сік - 1 ст. ложка,
- ванілін.
- Для глазурі:
- цукрова пудра - 200 г,
- лимонний сік - 4 ст. ложки,
- консервовані абрикоси - 1 банка.
Як приготувати Печиво «Яєшня»
- Борошно з’єднати з гашеною лимонним соком содою. Яйця збити з цукром, додати розм’якшене масло і перемішати, потім додати сметану і знову перемішати. У яєчно-сметанкову суміш поступово всипати підготовлене борошно з содою і замісити м’яке не круте тісто. Готове тісто поставити в холодильник на 2-3 години (я залишаю на ніч).
- Стільницю посипати борошном, розкачати пласт тіста товщиною 4-5 мм, вирізати невеликі кола (до 10 см в діаметрі), можна стаканом. Деко застелити пергаментом, викласти печиво і поставити в розігріту до 180 градусів духовку, випікати до золотистого кольору, приблизно 15-20 хвилин.
- Половинки абрикосів викласти на серветку, щоб стік сироп.
- Для глазурі змішати цукрову пудру з лимонним соком і кожне печиво змастити глазур’ю, в центр печива помістити половинки абрикосів. Дати глазурі застигнути і подавати до столу.
Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Рекомендуємо приготувати:
- Малинове парфе «Мрії про літо»
- Різотто з білими грибами
- Рецепт салату з курячого філе та овочів
- Груші у листковому тісті
- Запечені помідори