Печиво «Яєшня»

Печиво «Яєшня»

Рівень складності: Легко
Цінова категорія: Доступно

Інгредієнти для приготування: Печиво «Яєшня»

  • вершкове масло або маргарин - 100 г,
  • сметана - 200 г,
  • цукор - 2/3 склянки,
  • яйця - 2 шт.,
  • борошно - 3-3,5 склянки,
  • сода - 0,5 ч. ложки,
  • лимонний сік - 1 ст. ложка,
  • ванілін.
  • Для глазурі:
  • цукрова пудра - 200 г,
  • лимонний сік - 4 ст. ложки,
  • консервовані абрикоси - 1 банка.

Як приготувати Печиво «Яєшня»

  1. Борошно з’єднати з гашеною лимонним соком содою. Яйця збити з цукром, додати розм’якшене масло і перемішати, потім додати сметану і знову перемішати. У яєчно-сметанкову суміш поступово всипати підготовлене борошно з содою і замісити м’яке не круте тісто. Готове тісто поставити в холодильник на 2-3 години (я залишаю на ніч).
  2. Стільницю посипати борошном, розкачати пласт тіста товщиною 4-5 мм, вирізати невеликі кола (до 10 см в діаметрі), можна стаканом. Деко застелити пергаментом, викласти печиво і поставити в розігріту до 180 градусів духовку, випікати до золотистого кольору, приблизно 15-20 хвилин.
  3. Половинки абрикосів викласти на серветку, щоб стік сироп.
  4. Для глазурі змішати цукрову пудру з лимонним соком і кожне печиво змастити глазур’ю, в центр печива помістити половинки абрикосів. Дати глазурі застигнути і подавати до столу.
Автор рецепту: Ольга Сірук
Залишити коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на e-mail розсилку:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Кулінарний журнал Кулінарний журнал