Солодка випічка яблучні скони
Інгредієнти для приготування: Солодка випічка яблучні скони
- борошно - 450 г,
- розпушувач - 5 ч. ложок,
- сіль - 1,5 ч. ложки,
- вершкове масло - 110 г,
- цукор - 50 г + для посипання,
- яблука - 450 г,
- молоко - 2 ст. ложки (чи скільки буде потрібно для замісу тіста) + для змащування.
Як приготувати Солодка випічка яблучні скони
-
Нагрійте духовку до температури 200 °C. Деко змастіть олією і злегка присипте борошном.
-
У велику миску просійте борошно, розпушувач і сіль.
-
Масло поріжте дрібними кубиками, додайте в борошно. Борошно з маслом перетріть в крихту. Додайте цукор, перемішайте.
-
Очистіть яблука. Половину яблук натріть на крупній тертці, половину дрібно поріжте.
-
Додайте яблука в борошно, перемішайте. Поступово додайте молоко, замісіть м’яке тісто.
-
Тісто викладіть на посипану борошном дошку і розкатайте у пласт, товщиною приблизно 1 см.
-
Гострою формочкой виріжте скони.
-
Викладіть скони на деко. Зверху змастіть молоком і злегка посипте цукром.
-
Випікайте скони приблизно 20-25 хвилин.
Скони – традиційні англійські булочки до чаю. Поснідати сконами з чаєм у Великобританії, така ж традиція, як у Франції з’їсти ранковий круасан. А як ви снідаєте? Пропонуємо вам кулінарні рецепти страв на сніданок.
- Капустяна запіканка
- Гуцульський салат “Шухи”
- Гарбузові котлети з фаршем
- Салат “Сицилія”
- Шашлик з лосося