Тушкована морква

Тушкована морква

Рівень складності: Елементарно
Цінова категорія: Доступно
Кількість порцій: 4
Час приготування: 35 min

Інгредієнти для приготування: Тушкована морква

  • морква: 4-5 шт.
  • цибуля: 1 шт.
  • вино біле сухе: 200 мл
  • вершки (25%): 100 мл
  • масло вершкове: 20 г.
  • часник: 1 зубець
  • мед: 1 ч. ложка
  • сіль, перець і зелень базиліку за смаком

Як приготувати Тушкована морква

Готуємо так:

  1. Моркву, цибулю і часник почистити. Цибулю і часник подрібнити, моркву порізати кружальцями.
  2. Розтопити вершкове масло і тушкувати у ньому цибулю, часник і моркву протягом 7-10 хвилин (не засмажуючи).
  3. Додати у каструлю вино і мед, посолити, поперчити і тушкувати до готовності моркви. Потім додати вершки і подрібнену зелень базиліку, довести до кипіння і зняти з вогню.

* Разом з вершками до тушкованої моркви можна додати 1-2 скибки сиру для тостів – тоді знімати каструлю з вогню слід після того, як сир розплавиться.

* Тушкована морква буде чудовим гарніром до м’яса, а також додатком до каш (наприклад, кускусу чи рису), які подають до рибних чи м’ясних страв.

Залишити коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на e-mail розсилку:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Кулінарний журнал Кулінарний журнал