Тушкована морква
Рівень складності:
Елементарно
Цінова категорія:
Доступно
Кількість порцій:
4
Час приготування:
35 min
Інгредієнти для приготування: Тушкована морква
- морква: 4-5 шт.
- цибуля: 1 шт.
- вино біле сухе: 200 мл
- вершки (25%): 100 мл
- масло вершкове: 20 г.
- часник: 1 зубець
- мед: 1 ч. ложка
- сіль, перець і зелень базиліку за смаком
Як приготувати Тушкована морква
Готуємо так:
- Моркву, цибулю і часник почистити. Цибулю і часник подрібнити, моркву порізати кружальцями.
- Розтопити вершкове масло і тушкувати у ньому цибулю, часник і моркву протягом 7-10 хвилин (не засмажуючи).
- Додати у каструлю вино і мед, посолити, поперчити і тушкувати до готовності моркви. Потім додати вершки і подрібнену зелень базиліку, довести до кипіння і зняти з вогню.
* Разом з вершками до тушкованої моркви можна додати 1-2 скибки сиру для тостів – тоді знімати каструлю з вогню слід після того, як сир розплавиться.
* Тушкована морква буде чудовим гарніром до м’яса, а також додатком до каш (наприклад, кускусу чи рису), які подають до рибних чи м’ясних страв.
Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Рекомендуємо приготувати:
- Спагетті з соусом
- Рис “Веселка”
- Закуска фаршировані шампіньйони
- Гречаник з домашнім сиром
- Спагеті з томатним соусом та базиліком