Маслянка (пахта)
Опубліковано 14/05/2013
Маслянка (пахта) – це знежирені вершки, які залишаються після збивання вершкового масла. Маслянка – низькокалорійний продукт. Її калорійність – 330-440 ккал на 1 кг. Маслянка вживається в їжу в натуральному вигляді, а також використовується для приготування кисломолочних продуктів і напоїв, входить до складу деяких дієтичних сирів. Маслянку можна замінити нежирним кефіром, йогуртом або молочною сироваткою. Маслянку можна приготувати самостійно. Для цього, в скляну мірну кружку налийте 1 ст. ложку лимонного соку або оцту, потім влийте молоко, щоб отримати 225 мл рідини. Перемішайте і дайте постояти 5 хвилин до загустіння.
Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Рекомендуємо переглянути:
- Нут
- Тахіні
- Кінза
- Каррі
- Полента