Секрети приготування риби
Опубліковано 19/02/2013
Риба – надзвичайно корисний продукт. Адже вона насичує організм такими необхідними жирними кислотами Омега-3 та Омега-6. А ще риба є джерелом багатьох вітамінів. Та й до того ж, страви з риби не лише корисні, а й надзвичайно смачні! Тому варто влаштовувати собі якомога частіше рибні дні. Але готування риби має свої особливості. Ми готові поділитися з вами секретами приготування риби, щоб ваші кулінарні шедеври були особливо смачні!
* Розморожуючи рибу у воді, додайте трохи солі (8-10 г на 1 літр води) – це дозволить зменшити втрату корисних речовин.
* Не розморожуйте рибне філе повністю – з нього виділиться багато соку, і це погіршить смак страви.
* Смажена риба буде значно смачнішою, якщо перед приготуванням її ненадовго “замаринувати”: шматки риби змастити олією, збризнути лимонним соком чи розчином лимонної кислоти, посолити, поперчити, додати спеції до смаку, посипати зеленню і поставити у холодильник на 15-20 хвилин. Також рибу перед смаженням можна потримати у молоці чи міцному чаї, потім обкачати в муці і смажити в киплячій олії.
* Щоб риба під час смаження гарно підрум’янювалася й не пригорала, до олії додають трохи смальцю або вершкового масла. При цьому сковороду не потрібно накривати кришкою.
* Якщо риба розвалюється, в нагоді стане такий секрет приготування риби: потрібно посолити її за 10-15 хвилин до початку приготування. Постельное белье
* Щоб під час смаження риба не втратила форму, на ній потрібно зробити надрізи.
* Запікати рибу, незалежно від розміру, потрібно в дуже гарячій духовці. Якщо хочете запікати рибу у соусі, спочатку потрібно у форму викласти трохи соусу, потім рибу, і залити зверху соусом.
* Готувати рибний бульйон потрібно на мінімальному вогні. Якщо рідина сильно кипітиме, то бульйон буде мутним, а риба жорсткою.
* Чим менше води ви використовуєте при приготуванні риби, тим насиченішим і приємнішим буде смак страви. Рибний бульйон потрібно солити на початку приготування. Ні в якому випадку не можна доливати воду під час приготування – це сильно зіпсує смак.
* Рибний суп втратить сильний специфічний запах риби, якщо додати корінь петрушки чи селери, 1-2 цибулини, спеції. Можна також долити огіркового розсолу (приблизно 1/3 склянки на 1 літр води), покласти шматочок солодкого перцю, кріп.
* Додати пікантності рибній юшці можна, додавши наприкінці варіння шматочок яблука чи лимона без цедри.
* Якщо рибний бульйон помутнів, його можна освітлити яєчним білком. Для цього потрібно влити білок в охолоджений бульйон, розмішати, довести до кипіння і потримати 15 хвилин на мінімальному вогні. Потім дати йому відстоятися і обережно процідити бульйон через серветку.
Запам’ятайте ці секрети приготування риби – вони допоможуть вам створити надзвичайно смачні та корисні страви з цього продукту!
- Карвінг: мистецтво різьби по овочам та фруктам
- Що приготувати на Хеллоуїн?
- Як приготувати смачну кашу
- Як вибрати каструлю?
- Дієтичний бутерброд. 5 порад