Торт “Новорічна ялинка”

Торт “Новорічна ялинка”

Рівень складності: Легко
Цінова категорія: Доступно
Кількість порцій: 8
Час приготування: 50 min

Інгредієнти для приготування: Торт “Новорічна ялинка”

  • Для тіста
  • борошно: 2 склянки
  • цукор: 1склянка
  • сметана: 100 г.
  • яйця: 2 шт.
  • порошок до печива: 1 пакетик
  • дрібка солі
  • Для крему
  • сметана 25%: 200 г
  • цукор: 1 стакан
  • нежирний сир: 100 г
  • Для оздоблення
  • шоколад, морські камінці, кондитерська посипка

Як приготувати Торт “Новорічна ялинка”

Готуємо так:

  1. Цілі яйця збити з цукром та дрібкою солі. Додати сметану та борошно, змішане з порошком до печива.
  2. У силіконову форму у вигляді ялинки вилити половину тіста і пекти корж при температурі 180 градусів 30-35 хвилин. Так само спекти другий корж.
  3. Ніжки “ялинок”, коли вони ще гарячі, змастити шоколадом так, щоб вони зафарбувалися у коричневий колір.
  4. Приготувати крем, збивши разом сир, сметану та цукор. Змастити кремом “ялинки” і прикрасити їх “іграшками” – різнокольоровими “морськими камінцями” та кондитерською присипкою.

* Яєчно-цукрова маса не повинна дуже пінитися, тому збивати її краще вінчиком, ніж міксером.

* Тісто має бути такої густини, як дуже густа сметана. Якщо тісто виходить надто густе, треба додати ще кілька ложок сметани.

* Якщо коржі охололи настільки, що шоколад не топиться і не забарвлює “ялинкові ніжки”, можна розтопити його на водяній бані і гарячим нанести на тісто.

* Крем можна приготувати однорідним (тоді сир попередньо треба кілька разів змолоти на м’ясорубці), або залишити сир з малесенькими грудочками, створюючи ефект “пухнастого снігу”.

Залишити коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Одна відповідь до Торт “Новорічна ялинка”

Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на e-mail розсилку:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Кулінарний журнал Кулінарний журнал