Варення з апельсинової цедри

Варення з апельсинової цедри

Рівень складності: Легко
Цінова категорія: Дешево

Інгредієнти для приготування: Варення з апельсинової цедри

  • На банку 300 мл:
  • апельсини - 3 шт.,
  • вода - 300 мл,
  • цукор - 300 г,
  • лимонний сік - 50 мл,
  • імбир - 10 г.

Як приготувати Варення з апельсинової цедри

 

  1. Апельсини ретельно вимийте і облийте окропом. Розріжте вздовж на 4 частини, кожну з частин ще навпіл. М’якоть видаліть, а потім розріжте кожну часточку шкірки ще навпіл, в результаті виходять досить тонкі смужки. Помістіть їх в глибоку миску і залийте повністю водою. Вимочуйте 3 дні, регулярно міняючи воду (приблизно 4-5 разів на день).
  2. З кожної смужки з внутрішньої сторони шкірки ножем видаліть білу частину. Скрутіть кожну смужку в спіральки і насадіть на нитку як намисто. Проваріть цедру 3-4 рази по 15-20 хвилин, щоразу зливаючи воду. Після кожного разу намисто з цедри обливайте холодною водою.
  3. У широкій каструлі зваріть сироп з води і цукру, покладіть в нього підготовлене намисто, доведіть до кипіння і варіть на повільному вогні 20-30 хвилин, після чого вимкніть і остудіть. Повторіть процес ще раз, але при цьому після закипання додайте лимонний сік. Після того як варення охолоне, вийміть намисто і видаліть нитки. Перелийте в банку і зберігайте в холодильнику.

Це варення можна використовувати для приготування і оздоблення десертів і солодкої випічки.

Залишити коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на e-mail розсилку:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Кулінарний журнал Кулінарний журнал