Заварна паска з мигдалем

Заварна паска з мигдалем

Рівень складності: Легко
Цінова категорія: Доступно
Час приготування: 90 min

Інгредієнти для приготування: Заварна паска з мигдалем

  • борошно - 5 склянок,
  • молоко - 1,5 склянки,
  • родзинки - 0,5 склянки,
  • мигдаль - 0,25 склянки,
  • цукор - 1 склянка,
  • дріжджі - 50 г,
  • вершкове масло - 100 г,
  • яйця - 8 шт.,
  • коньяк - 1 ст. ложка,
  • мигдальна стружка - для прикраси,
  • рослинна олія - для змащування форми.

Як приготувати Заварна паска з мигдалем

  1. Молоко (1 склянку) доведіть до кипіння. Всипте 0,5 склянки борошна. Варіть 1-2 хвилини, постійно помішуючи. Зніміть масу з вогню і трохи охолодіть.

  2. У дріжджі насипте 1-2 ч. ложки цукру. Вилийте 0,5 склянки теплого молока, перемішайте і дайте підійти.

  3. У молочно-борошняну суміш додайте дріжджі. Перемішайте і поставте тісто в тепле місце, щоб воно піднялося.

  4. Яєчні білки акуратно відокремте від жовтків. Жовтки розітріть з цукром. Білки збийте в круту піну.

  5. Жовтки і білки з’єднайте з тістом, перемішайте і дайте тісту піднятися знову.

  6. Вилийте розтоплене масло і додайте решту борошна.

  7. Всипте родзинки, подрібнений мигдаль, коньяк і замісіть тісто.

  8. Викладіть тісто в змащену олією форму і дайте йому піднятися. Поверхню змастіть збитим яйцем. Чоловічі мокасини Львів

  9. Випікайте при температурі 180-200 °С протягом 60-70 хвилин.

  10. Приготуйте глазур. Білок збийте з цукровою пудрою.

  11. Готову паску вийміть з форми, остудіть і прикрасьте мигдальною стружкою.

Залишити коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на e-mail розсилку:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Кулінарний журнал Кулінарний журнал