Заварна паска з мигдалем
Інгредієнти для приготування: Заварна паска з мигдалем
- борошно - 5 склянок,
- молоко - 1,5 склянки,
- родзинки - 0,5 склянки,
- мигдаль - 0,25 склянки,
- цукор - 1 склянка,
- дріжджі - 50 г,
- вершкове масло - 100 г,
- яйця - 8 шт.,
- коньяк - 1 ст. ложка,
- мигдальна стружка - для прикраси,
- рослинна олія - для змащування форми.
Як приготувати Заварна паска з мигдалем
-
Молоко (1 склянку) доведіть до кипіння. Всипте 0,5 склянки борошна. Варіть 1-2 хвилини, постійно помішуючи. Зніміть масу з вогню і трохи охолодіть.
-
У дріжджі насипте 1-2 ч. ложки цукру. Вилийте 0,5 склянки теплого молока, перемішайте і дайте підійти.
-
У молочно-борошняну суміш додайте дріжджі. Перемішайте і поставте тісто в тепле місце, щоб воно піднялося.
-
Яєчні білки акуратно відокремте від жовтків. Жовтки розітріть з цукром. Білки збийте в круту піну.
-
Жовтки і білки з’єднайте з тістом, перемішайте і дайте тісту піднятися знову.
-
Вилийте розтоплене масло і додайте решту борошна.
-
Всипте родзинки, подрібнений мигдаль, коньяк і замісіть тісто.
-
Викладіть тісто в змащену олією форму і дайте йому піднятися. Поверхню змастіть збитим яйцем. Чоловічі мокасини Львів
-
Випікайте при температурі 180-200 °С протягом 60-70 хвилин.
-
Приготуйте глазур. Білок збийте з цукровою пудрою.
-
Готову паску вийміть з форми, остудіть і прикрасьте мигдальною стружкою.
- Яйця, фаршировані оселедцем
- Курячий рулет «Мармуровий»
- Медово-лимонна сирна паска
- Кулінарний рецепт паска “Сирна”
- Цукрові пасхальні яйця