Кулінарний рецепт домашнього йогурту

Кулінарний рецепт домашнього йогурту

Рівень складності: Елементарно
Цінова категорія: Дешево

Інгредієнти для приготування: Кулінарний рецепт домашнього йогурту

  • натуральний йогурт (без добавок) - 100 г,
  • молоко (3,5 % жирності, з коротким терміном зберігання) - 1 л.

Як приготувати Кулінарний рецепт домашнього йогурту

  1. Молоко налийте в каструлю, періодично помішуючи, доведіть до кипіння і зніміть з вогню. Остудіть молоко до температури 30 °С (молоко повинне бути теплим, але не гарячим).

  2. В окремій мисці з’єднайте йогурт і 5 ст. ложок теплого молока, перемішайте.

  3. У тепле молоко влийте суміш з йогурту з молоком, перемішайте.

  4. У глибоку форму для запікання помістіть кілька чистих, сухих порційних формочок (можна використовувати маленькі баночки від дитячого харчування або дві 0,5-літрових скляних банки). Влийте у форму теплу воду, щоб вода доходила приблизно до половини висоти формочок (воду вливайте акуратно, щоб вона не потрапила у формочки).

  5. Молочно-йогуртову суміш розлийте по формах. Форму накрийте харчовою плівкою і поставте в тепле місце (можна в злегка нагріту духовку) на 4-5 годин.

  6. Готовий йогурт поставте в холодильник.

     У йогурт, за смаком, можна додати трохи цукру і свіжих (або розморожених) ягід або фруктів. За бажанням, можна приготувати не солодкий йогурт, змішавши його з дрібкою солі, порізаним часником і зеленню.

Залишити коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на e-mail розсилку:
Встановіть додаток для вашого браузера:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Кулінарний журнал Кулінарний журнал