camcumgirls
Пастушачий пиріг

Пастушачий пиріг

Рівень складності: Легко
Цінова категорія: Доступно
Кількість порцій: 4
Час приготування: 50 min

Інгредієнти для приготування: Пастушачий пиріг

  • фарш яловичий або мішаний: 300 г.
  • цибуля: 1 шт.
  • зелений горошок: 100 г
  • морква: 1 шт.
  • петрушка: декілька гілочок
  • картопля: 6-8 шт.
  • борошно: 2 ст. ложки
  • яйце: 1 шт.
  • сир твердий: 100 г.
  • сухе червоне вино: 50 мл
  • олія: 1 ч. ложка
  • сіль, перець за смаком

Як приготувати Пастушачий пиріг

Готуємо так:

  1. Картоплю помити, почистити, зварити та зробити картопляне пюре. Додати яйце та 1  ст. ложку борошна та перемішати.  М’ясний фарш покласти на сковорідку з олією, посолити, поперчити та тушкувати 10 хвилин, помішуючи.
  2. Петрушку порізати, цибулю порізати маленькими шматочками, моркву почистити та натерти. Висипати до м’яса, додати горошок, залити вином та перемішати. Тушкувати все разом ще 10 хвилин.
  3. Духовку розігріти до 180’С. Форму для випікання змастити олією, посипати борошном та викласти картопляне пюре, формуючи бортики. Залишити трошки пюре для оздоблення. Зверху на пюре покласти тушкований фарш з овочами. Прикрасити кульками з картоплі. Поставити пиріг в духовку та запікати 10-15 хв. Посипати пиріг натертим сиром та запікати ще 5 хвилин.

* За оригінальним британським рецептом у м’ясний фарш для цього пирога  не варто додавати приправи та спеції, крім солі та перцю. Адже яловичина набуває особливого смаку завдяки тушкованим овочам та вину.

* За бажанням можна замінити яловичину на баранину, свинину чи курятину.

Залишити коментар

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на e-mail розсилку:
Встановіть додаток для вашого браузера:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Кулінарний журнал Кулінарний журнал