Пастушачий пиріг
Рівень складності:
Легко
Цінова категорія:
Доступно
Кількість порцій:
4
Час приготування:
50 min
Інгредієнти для приготування: Пастушачий пиріг
- фарш яловичий або мішаний: 300 г.
- цибуля: 1 шт.
- зелений горошок: 100 г
- морква: 1 шт.
- петрушка: декілька гілочок
- картопля: 6-8 шт.
- борошно: 2 ст. ложки
- яйце: 1 шт.
- сир твердий: 100 г.
- сухе червоне вино: 50 мл
- олія: 1 ч. ложка
- сіль, перець за смаком
Як приготувати Пастушачий пиріг
Готуємо так:
- Картоплю помити, почистити, зварити та зробити картопляне пюре. Додати яйце та 1 ст. ложку борошна та перемішати. М’ясний фарш покласти на сковорідку з олією, посолити, поперчити та тушкувати 10 хвилин, помішуючи.
- Петрушку порізати, цибулю порізати маленькими шматочками, моркву почистити та натерти. Висипати до м’яса, додати горошок, залити вином та перемішати. Тушкувати все разом ще 10 хвилин.
- Духовку розігріти до 180’С. Форму для випікання змастити олією, посипати борошном та викласти картопляне пюре, формуючи бортики. Залишити трошки пюре для оздоблення. Зверху на пюре покласти тушкований фарш з овочами. Прикрасити кульками з картоплі. Поставити пиріг в духовку та запікати 10-15 хв. Посипати пиріг натертим сиром та запікати ще 5 хвилин.
* За оригінальним британським рецептом у м’ясний фарш для цього пирога не варто додавати приправи та спеції, крім солі та перцю. Адже яловичина набуває особливого смаку завдяки тушкованим овочам та вину.
* За бажанням можна замінити яловичину на баранину, свинину чи курятину.
Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Встановіть додаток для вашого браузера:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Рекомендуємо приготувати:
-
Англійський пудинг
-
М’ясний пиріг «Біф Веллінгтон»
-
Йоркширский пудинг