Інгредієнти для приготування: Морозиво «Чарівна казка Шехрезади»
- горіхи (фундук, мигдаль, фісташки, волоські) - 200 г,
- цукати (м'які) - 100 г + для прикраси,
- шоколад - 100 г + 60 г для прикраси,
- вершки (33 %) - 500 мл,
- 4 яєчних жовтки,
- цукрова пудра - 75 г,
- ванільний цукор - 1 пакетик (8 г),
- кориця - 1 ч. ложка,
- гвоздика - 1/4 ч. ложки,
- мускатний горіх - 1/4 ч. ложки,
- сухий імбир - 1/4 ч. ложки,
- шоколадне листя для оздоблення.
Як приготувати Морозиво «Чарівна казка Шехрезади»
- Шоколад (100 г) поріжте кубиками. Цукати дрібно наріжте. Горіхи очистіть від шкірки, крупно поріжте і швидко обсмажте на сухій сковороді. Охолодіть.
- Яєчні жовтки, цукор і ванільний цукор збийте міксером 5 хвилин до стану білої кремоподібної маси. Приправте яєчну суміш корицею, мускатним горіхом, гвоздикою і імбиром. Додайте цукати і перемішайте. Додайте горіхи. Підмісіть в яєчно-горіхову масу шоколад. Збийте вершки і перемішайте з горіховою масою.
- Форму для випічки кексу застеліть харчовою плівкою. Заповніть сумішшю форму. Накрийте поверхню плівкою і поставте в морозилку мінімум на 12 годин.
- За 15 хвилин до подачі на стіл дістаньте десерт з морозилки. Перевернувши на тарілку, витягніть морозиво з форми і на 5 хвилин залишіть відтанути. Зніміть плівку з десерту. Полийте розтопленим шоколадом. Прикрасьте шоколадними листочками, цукатами і мигдалем.
Залишити відповідь
3 Відповіді до Морозиво «Чарівна казка Шехрезади»
Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Щось я трошки заплуталась, взагалі-то я ніколи не готувала морозиво самотужки. Тож для мене тут є не зовсім зрозумілі речі. Чи не розтане морозиво після того, як його полити розтопленим шоколадом, адже він буде якщо не гарячий, то все-таки трошки теплий. А взагалі-то мені буде цікаво спробувати зробити морозиво.
Дуже незвичайний рецепт,перший раз бачу таке гарне морозиво. Чудова ідея оздобити десерт шоколадом.Нічого особливо важкого,а всі гості будуть у захваті.Так як моя сім’я не любить цукати,я їх заміню родзинками.Дякую за чудову ідею для новорічного столу.Обов’язково приготую цей десерт на Новорічні свята.
Цікаво чи в когось вийшло його зробити?