Морозиво «Чарівна казка Шехрезади»

Морозиво «Чарівна казка Шехрезади»

Рівень складності: Легко
Цінова категорія: Доступно

Інгредієнти для приготування: Морозиво «Чарівна казка Шехрезади»

  • горіхи (фундук, мигдаль, фісташки, волоські) - 200 г,
  • цукати (м'які) - 100 г + для прикраси,
  • шоколад - 100 г + 60 г для прикраси,
  • вершки (33 %) - 500 мл,
  • 4 яєчних жовтки,
  • цукрова пудра - 75 г,
  • ванільний цукор - 1 пакетик (8 г),
  • кориця - 1 ч. ложка,
  • гвоздика - 1/4 ч. ложки,
  • мускатний горіх - 1/4 ч. ложки,
  • сухий імбир - 1/4 ч. ложки,
  • шоколадне листя для оздоблення.

Як приготувати Морозиво «Чарівна казка Шехрезади»

  1. Шоколад (100 г) поріжте кубиками. Цукати дрібно наріжте. Горіхи очистіть від шкірки, крупно поріжте і швидко обсмажте на сухій сковороді. Охолодіть.
  2. Яєчні жовтки, цукор і ванільний цукор збийте міксером 5 хвилин до стану білої кремоподібної маси. Приправте яєчну суміш корицею, мускатним горіхом, гвоздикою і імбиром. Додайте цукати і перемішайте. Додайте горіхи. Підмісіть в яєчно-горіхову масу шоколад. Збийте вершки і перемішайте з горіховою масою.
  3. Форму для випічки кексу застеліть харчовою плівкою. Заповніть сумішшю форму. Накрийте поверхню плівкою і поставте в морозилку мінімум на 12 годин.
  4. За 15 хвилин до подачі на стіл дістаньте десерт з морозилки. Перевернувши на тарілку, витягніть морозиво з форми і на 5 хвилин залишіть відтанути. Зніміть плівку з десерту. Полийте розтопленим шоколадом. Прикрасьте шоколадними листочками, цукатами і мигдалем.
Залишити коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

3 Відповіді до Морозиво «Чарівна казка Шехрезади»

  1. Щось я трошки заплуталась, взагалі-то я ніколи не готувала морозиво самотужки. Тож для мене тут є не зовсім зрозумілі речі. Чи не розтане морозиво після того, як його полити розтопленим шоколадом, адже він буде якщо не гарячий, то все-таки трошки теплий. А взагалі-то мені буде цікаво спробувати зробити морозиво.

  2. Дуже незвичайний рецепт,перший раз бачу таке гарне морозиво. Чудова ідея оздобити десерт шоколадом.Нічого особливо важкого,а всі гості будуть у захваті.Так як моя сім’я не любить цукати,я їх заміню родзинками.Дякую за чудову ідею для новорічного столу.Обов’язково приготую цей десерт на Новорічні свята.

Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на e-mail розсилку:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Кулінарний журнал Кулінарний журнал