“Оливкове дерево”

“Оливкове дерево”

Рівень складності: Легко
Цінова категорія: Доступно

Інгредієнти для приготування: “Оливкове дерево”

  • борошно - 400 г,
  • сухі дріжджі - 8 г,
  • оливкова олія - 2 ст. ложки,
  • молоко або вода - 250 мл,
  • цукор - 1 ст. ложка,
  • сіль - 1 ч. ложка,
  • оливки для прикраси,
  • 1 жовток для змазування.

Як приготувати “Оливкове дерево”

 

  1. 100 мл молока злегка нагрійте, додайте дріжджі, цукор, 3 ст. ложки борошна, перемішайте і накрийте. Поставте в тепле місце на 20 хвилин.
  2. Борошно що залишилося просійте гіркою, зробіть лунку, насипте сіль, додайте опару, тепле молоко що залишилося, оливкову олію і замісіть тісто. Тісто має бути м’яким (регулюйте кількість борошна і молока). Накрийте тісто рушником і залиште на пару годин у теплому місці.
  3. Готове тісто розділіть на нерівні частини і скачайте джгути. Викладіть джгути на деко, формуючи з них дерево. Великі джгути використовуйте в якості стовбура, а з тонших зробіть гілочки. Кінці гілочок закрутіть в спіральки. Прикрасьте оливками. Змастіть збитим жовтком і залиште на півгодини.
  4. Випікайте при 190 °С до золотистого кольору.
Залишити коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на e-mail розсилку:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Кулінарний журнал Кулінарний журнал