Інгредієнти для приготування: “Оливкове дерево”
- борошно - 400 г,
- сухі дріжджі - 8 г,
- оливкова олія - 2 ст. ложки,
- молоко або вода - 250 мл,
- цукор - 1 ст. ложка,
- сіль - 1 ч. ложка,
- оливки для прикраси,
- 1 жовток для змазування.
Як приготувати “Оливкове дерево”
- 100 мл молока злегка нагрійте, додайте дріжджі, цукор, 3 ст. ложки борошна, перемішайте і накрийте. Поставте в тепле місце на 20 хвилин.
- Борошно що залишилося просійте гіркою, зробіть лунку, насипте сіль, додайте опару, тепле молоко що залишилося, оливкову олію і замісіть тісто. Тісто має бути м’яким (регулюйте кількість борошна і молока). Накрийте тісто рушником і залиште на пару годин у теплому місці.
- Готове тісто розділіть на нерівні частини і скачайте джгути. Викладіть джгути на деко, формуючи з них дерево. Великі джгути використовуйте в якості стовбура, а з тонших зробіть гілочки. Кінці гілочок закрутіть в спіральки. Прикрасьте оливками. Змастіть збитим жовтком і залиште на півгодини.
- Випікайте при 190 °С до золотистого кольору.
Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Рекомендуємо приготувати:
- Піца з фаршем і грибами
- Закусочний торт “Сніговик”
- Французькі тости з полуницями
- «Копчена» скумбрія
- Фруктовий салат в апельсинових чашечках