Пасхальний борщ з хроном
Інгредієнти для приготування: Пасхальний борщ з хроном
- свинина з кісточкою: 500 г.
- сало сирокопчене: 100 г.
- корінь петрушки: 1 шт.
- буряк: 2 шт.
- помідор: 1 шт.
- морква: 2 шт.
- цибуля: 2 шт.
- квашена капуста: 1 кг
- хрін столовий: 4 ст. л.
- оцет або сік лимона: 1 ст. л.,
- олія, сіль, перець
Як приготувати Пасхальний борщ з хроном
Готуємо так:
1. Одну морквину, одну цибулину і корінь петрушки почистити й обсмажити на сухій розігрітій сковорідці. Свинину промити, залити 4 л води і поставити варити. Коли закипить, зняти піну, додати обсмажені овочі, сіль, перець і варити на помірному вогні протягом години.
2. Буряк, цибулю і моркву, що залишилися, почистити, натерти на великій тертці. Лушпиння з буряка скласти у посудину з льодяною водою і поставити у холодильник на пів години. Потім процідити, поставити на вогонь, довести до кипіння і зняти з вогню. Помідор порізати кубиками. Розігріти у сковорідці олію й обсмажити в ній цибулю, моркву та буряк, додати оцет і тушкувати ще 10 хв. Додати помідор і ще трохи потушкувати, зняти з вогню.
3. Капусту і сало порізати невеликими шматочками. Сало обсмажити на сухій сковорідці до утворення шкварок, додати капусту і готувати, помішуючи, 5-10 хв.
4. М’ясо і овочі вийняти з бульйону. Бульйон процідити, викласти у нього тушковані овочі, декілька хвилин проварити, додати хрін, приправити сіллю і перцем, розвести борщ буряковим відваром (з бурякового лушпиння) до потрібного кольору і консистенції.
- Заливні яйця на Великдень
- Кулінарний рецепт паска “Сирна”
- Польський пасхальний суп Журек
- Сирна паска
- Гарячий «Наполеон» з картопляно-грибним кремом