Пасхальний борщ з хроном

Пасхальний борщ з хроном

Рівень складності: Легко
Цінова категорія: Доступно
Кількість порцій: 5
Час приготування: 60 min

Інгредієнти для приготування: Пасхальний борщ з хроном

  • свинина з кісточкою: 500 г.
  • сало сирокопчене: 100 г.
  • корінь петрушки: 1 шт.
  • буряк: 2 шт.
  • помідор: 1 шт.
  • морква: 2 шт.
  • цибуля: 2 шт.
  • квашена капуста: 1 кг
  • хрін столовий: 4 ст. л.
  • оцет або сік лимона: 1 ст. л.,
  • олія, сіль, перець

Як приготувати Пасхальний борщ з хроном

Готуємо так:

1. Одну морквину, одну цибулину і корінь петрушки почистити й обсмажити на сухій розігрітій сковорідці. Свинину промити, залити 4 л води і поставити варити. Коли закипить, зняти піну, додати обсмажені овочі, сіль, перець і варити на помірному вогні протягом години.

2. Буряк, цибулю і моркву, що залишилися, почистити, натерти на великій тертці. Лушпиння з буряка скласти у посудину з льодяною водою і поставити у холодильник на пів години. Потім процідити, поставити на вогонь, довести до кипіння і зняти з вогню. Помідор порізати кубиками. Розігріти у сковорідці олію й обсмажити в ній цибулю, моркву та буряк, додати оцет і тушкувати ще 10 хв. Додати помідор і ще трохи потушкувати, зняти з вогню.

3. Капусту і сало порізати невеликими шматочками. Сало обсмажити на сухій сковорідці до утворення шкварок, додати капусту і готувати, помішуючи, 5-10 хв.

4. М’ясо і овочі вийняти з бульйону. Бульйон процідити, викласти у нього тушковані овочі, декілька хвилин проварити, додати хрін, приправити сіллю і перцем, розвести борщ буряковим відваром (з бурякового лушпиння) до потрібного кольору і консистенції.

Залишити коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на e-mail розсилку:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Кулінарний журнал Кулінарний журнал