Паста
Опубліковано 27/06/2013
Паста – загальна назва різних макаронних виробів в Італії. Пасту традиційно готують з води і борошна, іноді з додаванням яєць. Крім того, часто можна зустріти пасту з різними ароматизаторами – шпинатом, креветками, чорнилом каракатиці. Також окремо виділяють яєчну пасту. Найпоширеніші види:
Тальятелле – паста, родом з регіону Емілія-Романья. Паста у вигляді плоских, довгих стрічок, часто буває яєчної. Подається з різними соусами, але найчастіше з червоними або м’ясними.
Спагеті – знайомий усім нам макаронний виріб, довгий та тонкий. Часто подається з томатним соусом.
Букатіні – паста, родич спагетті, однак з більш товстим діаметром і отвором всередині.
Метелики (фарфалле) – паста з вигляді метеликів, бантиків. Часто подається в холодних стравах та салатах.
Лазанья – плоскі широкі пластини з простого або яєчного тіста, використовується для приготування однойменної страви.
Каннелоні – паста у вигляді трубочок діаметром 2-3 см і довжиною 10 см. Їх наповнюють начинкою і запікають.
Пастінья – загальна назва дрібних фігурок для бульйонів і супів: зірочки та інші.
Фузіллі – фігурна паста у вигляді спіральок. Її форма дозволяє фіксувати в витках більше приправ і соусу.
- Рікота італійський сир
- Вустерський соус
- Панір
- Фуа-гра
- Болоньєзе