Салат “Жолудь”

Салат “Жолудь”

Рівень складності: Елементарно
Цінова категорія: Доступно
Кількість порцій: 4
Час приготування: 60 min

Інгредієнти для приготування: Салат “Жолудь”

  • скумбрія (холодного копчення): 1 шт.
  • картопля (варена): 2 шт.
  • опеньки (мариновані) : 80-100 г
  • цибуля: 1 шт.
  • сир твердий: 200 г
  • яйця (варені): 2 шт.
  • майонез, сіль і перець за смаком, чорні і зелені оливки (без кісточок) та зелень

Як приготувати Салат “Жолудь”

Готуємо так:

  1. Цибулю подрібнити. Яйця, сир і картоплю потерти на великій тертці. Скумбрію почистити від кісток і шкіри, порізати скибочками.
  2. Глибоку форму змастити олією і застелити харчовою плівкою. Твердий сир викласти у форму рівномірним шаром (на дно і стінки). Посередині форми викласти шар маринованих опеньків, потім шар цибулі. Змастити майонезом. Далі шар яєць, потім – скумбрії і останній шар – картопля. Добре змастити салат майонезом. Накрити форму харчовою плівкою і поставити у холодильник на 30-50 хвилин, щоб салат просочився.
  3. Зняти з форми харчову плівку, обережно перевернути форму на плоску тарілку, зняти з салату плівку. Прикрасити салат петрушкою та “жолудями” з оливок.

 

  • Для цього салату найкраще використовувати дрібні мариновані гриби, щоб можна було викласти їх цілими. А якщо у вас великі опеньки, обов’язково подрібніть їх, інакше важко буде накладати салат на порційні тарілки.
Залишити коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на e-mail розсилку:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Кулінарний журнал Кулінарний журнал