Салат “Жолудь”
Рівень складності:
Елементарно
Цінова категорія:
Доступно
Кількість порцій:
4
Час приготування:
60 min
Інгредієнти для приготування: Салат “Жолудь”
- скумбрія (холодного копчення): 1 шт.
- картопля (варена): 2 шт.
- опеньки (мариновані) : 80-100 г
- цибуля: 1 шт.
- сир твердий: 200 г
- яйця (варені): 2 шт.
- майонез, сіль і перець за смаком, чорні і зелені оливки (без кісточок) та зелень
Як приготувати Салат “Жолудь”
Готуємо так:
- Цибулю подрібнити. Яйця, сир і картоплю потерти на великій тертці. Скумбрію почистити від кісток і шкіри, порізати скибочками.
- Глибоку форму змастити олією і застелити харчовою плівкою. Твердий сир викласти у форму рівномірним шаром (на дно і стінки). Посередині форми викласти шар маринованих опеньків, потім шар цибулі. Змастити майонезом. Далі шар яєць, потім – скумбрії і останній шар – картопля. Добре змастити салат майонезом. Накрити форму харчовою плівкою і поставити у холодильник на 30-50 хвилин, щоб салат просочився.
- Зняти з форми харчову плівку, обережно перевернути форму на плоску тарілку, зняти з салату плівку. Прикрасити салат петрушкою та “жолудями” з оливок.
- Для цього салату найкраще використовувати дрібні мариновані гриби, щоб можна було викласти їх цілими. А якщо у вас великі опеньки, обов’язково подрібніть їх, інакше важко буде накладати салат на порційні тарілки.
Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Рекомендуємо приготувати:
- Салат “Табулє”
- Весняний салат “Моніка”
- Суп з квасолею та дрібними макаронами
- Новорічний салат “Ялинкова прикраса”
- Виноградний джем