Інгредієнти для приготування: Слива, маринована з розмарином
- слива (тверда) - 1 кг (вага без кісточок),
- вода - 350 мл,
- сіль (не йодована і не морська) - 1/3 ч. ложки,
- цукор - 100 г,
- винний оцет - 50 мл,
- розмарин (сухий або свіжий) - 1-2 гілочки довжиною 4-5 см.
Як приготувати Слива, маринована з розмарином
-
Сливу вимийте, розріжте навпіл, кісточки видаліть, зважте, щоб вийшов 1 кг.
-
Половинки слив залиште на плоскій поверхні на 10-15 хвилин, а потім складіть в чисті сухі банки, в кожну банку покладіть по гілочці розмарину.
-
Кришки вимийте, залийте окропом і залиште на деякий час.
-
У воду всипте цукор, сіль, розмішайте, доведіть до кипіння і до розчинення цукру і солі. Потім влийте оцет, повторно закип’ятіть, відразу зніміть з вогню і розлийте по банках. Закатайте кришками, переверніть і остудіть.
Слива, маринована з розмарином відмінно поєднується з сиром, м’ясом, птицею, особливо дичиною. Замість розмарину можна додати гвоздику – приблизно по 5 шт. на 1 кг слив, або бадьян – по 1 зірочці на банку.
Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Рекомендуємо приготувати:
- Гарячий букет для коханої
- Зелені яйця
- Фаршировані шампіньйони
- Закуска “Сонечко”
- Мексиканські начос