Сирні корзинки з ананасами і куркою
Інгредієнти для приготування: Сирні корзинки з ананасами і куркою
- куряче філе – 350 г,
- консервовані ананаси – 300 г,
- майонез – 150 г,
- часник – 1 зубчик,
- твердий сир – 250 г,
- сіль за смаком,
- петрушка для оздоблення.
Як приготувати Сирні корзинки з ананасами і куркою
1. Куряче філе зварити у підсоленій воді і порізати на шматочки. Ананаси також порізати на маленькі шматочки. Змішати ананаси з куркою (трошки ананасів залишити для оздоблення), заправити майонезом і додати пропущений через прес часник, якщо потрібно, досолити і старанно перемішати.
2. Сир порізати тоненькими пластинками. Нагріти духовку до 150°С, викласти сирні пластинки на антипригарну форму й поставити в духовку. Коли сир трохи нагріється і стане м’яким, акуратно широкою лопаткою взяти пластинки сиру і кожну обгорнути навколо келиха. Поставити в холодильник на 15 хвилин.
3. Коли пластинки сиру трохи затверднуть, зняти їх із келихів і доформувати квіточки, вигинаючи пелюстки. Наповнити сирні корзинки начинкою і викласти на тарілку. Прикрасити квіточки шматочками ананасів і зеленню петрушки.
4. Готуючи сирні корзинки, треба ретельно стежити, щоб сир не почав плавитися, а тільки став пластичним. Щоб усі квітки були однаковими, можна купити вже порізаний сир – тоді пластинки матимуть однаковий розмір і товщину.
- Пісний гороховий суп з локшиною
- Жюльєн в булочках
- Салат “Хрумтик”
- Тортик “Вітраж”
- Хек, тушкований у сметані