Іспанський суп Маріскос
Рівень складності:
Легко
Цінова категорія:
Доступно
Кількість порцій:
4
Час приготування:
25 min
Інгредієнти для приготування: Іспанський суп Маріскос
- бульйон рибний: 1 л
- морепродукти (асорті): 1/2 склянки
- мідії: 1/4 склянки
- креветки: 10 шт.
- селера (стебло): 1 шт.
- перець солодкий червоний: 1/2 шт.
- цибуля: 1/2 шт.
- вино біле сухе: 60 мл
- вершки: 50 мл
- масло вершкове: 2 ст. ложки
- базилік сушений, сіль і перець за смаком
Як приготувати Іспанський суп Маріскос
Готуємо так:
- Болгарський перець почистити від плодоніжки і насіння. Стебло селери, цибулю і болгарський перець порізати кубиками.
- У каструлі розтопити вершкове масло, викласти порізані овочі й обсмажити їх на середньому вогні протягом кількох хвилин. Додати базилік, перемішати, протушкувати ще 5 хвилин.
- Влити у каструлю вино і, постійно помішуючи, тушкувати кілька хвилин. Влити бульйон, додати морепродукти, мідії та креветки. Ретельно перемішати, прогріти, додати вершки. Довести до кипіння і проварити на маленькому вогні кілька хвилин. Посолити, поперчити за смаком і зняти з вогню. Подавати, прикрасивши шматочками лимона, перцю і гілочками петрушки.
- Маріскос – страва іспанської кухні, яка може подаватися як суп або як закуска – залежить скільки бульйону для її приготування використовувати.
- Якщо у вас немає рибного бульйону, можна замінити його “креветочним”. Для цього слід відварити креветки у невеликій кількості води, креветки вийняти, а воду випарувати, щоб бульйон став концентрованішим.
- Після додавання у каструлю вина, вміст каструлі слід тушкувати декілька хвилин, щоб випарувався спирт і залишився тільки аромат вина.
Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Рекомендуємо приготувати:
- Пісний гороховий суп з локшиною
- Гарбуз, тушкований у томатному соусі
- Салат Фалафель. Кулінарний рецепт
- Закусочний міні-тортик «Острівець»
- Шоколадні мадлени