Новорічна випічка «Крижані» кекси

Новорічна випічка «Крижані» кекси

Рівень складності: Легко
Цінова категорія: Доступно
Кількість порцій: 6
Час приготування: 30 min

Інгредієнти для приготування: Новорічна випічка «Крижані» кекси

  • борошно: 250 г.
  • масло вершкове: 250 г.
  • цукор: 180 г.
  • сіль: 1щіпка
  • ванільний цукор: 1 пакетик
  • яйця: 4 шт.
  • розпушувач: 1 ч. ложка
  • горіхи: 120 г
  • мастіка з жувального зефіру або марципанова маса, харчовий барвник блакитний

Як приготувати Новорічна випічка «Крижані» кекси

Готуємо так:

  1. Борошно змішати з розпушувачем і меленими горіхами. Розм’якшене вершкове масло збити міксером, поступово додаючи цукор, сіль і ванільний цукор.
  2. Жовтки відокремити від білків і додати по одному до масла, продовжуючи збивати до утворення однорідної світло-жовтої маси. Поступово додати борошно. Охолоджені білки збити в піну, додати до тіста, розмішати.
  3.  Форму для мафінів промазати маслом і присипати борошном. Наповнити формочки на половину тістом. Випікати в розігрітій духовці протягом 20 хв. Готові кекси остудити. До марципанової маси чи мастіки з зефіру додати харчовий барвник. Розкачати, вирізати “кригу”, прикрасити кожен кекс.
Залишити коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на e-mail розсилку:
Встановіть додаток для вашого браузера:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Кулінарний журнал Кулінарний журнал