
Новорічний рулет “Оселедець під шубою”
Інгредієнти для приготування: Новорічний рулет “Оселедець під шубою”
- буряк: 4 шт.,
- морква: 4 шт.
- картопля: 2-3 шт.
- варені яйця: 2 шт.
- оселедець: 1 шт.
- цибуля: 1 шт.
- майонез: 100-150 г
- сіль
Як приготувати Новорічний рулет “Оселедець під шубою”
Готуємо так:
1. Всі овочі треба зварити напередодні й добре охолодити.
2. Філе оселедця нарізати дрібними кубиками. Цибулю дрібно порізати й змішати з оселедцем. Зварені овочі й яйця почистити й натерти на дрібній тертці.
3. Натертий буряк відтиснути й викласти шаром на харчову плівку, посолити. Зверху покласти шар моркви (він має бути вужчим за шар буряку), посолити, змастити майонезом.
4. Поверх моркви викласти шар картоплі (ще вужчий), посолити, змастити майонезом. 5.Наступний шар – яйця, теж вкриті майонезом. Насамкінець викласти смужкою оселедець з цибулею.
5. Загорнути все в рулет, притиснути краї. Рулет у плівці покласти до холодильника на декілька годин, щоб він настоявся.
6. Потім перекласти на полумисок і зняти плівку. Прикрасити за бажанням: наприклад, зеленню петрушки та майонезними візерунками.
* Не рекомендується варити буряк в солоній воді, так як він набуває неприємного смаку.
* Твердий оселедець залийте молоком, яке прибере зайву сіль і зробить рибу м’якше і ніжніше. А м’яку залийте міцним солодким чаєм – він теж відмінно прибирає сіль, але при цьому перешкоджає розм’якшенню риби.
так, оселедець під шубою це напевно невід’ємна частина святкового столу, причому виключно новорічне блюдо, напевно зараз і не знайдеш такої людини яка її не їв, але от з оформленням завжди у всіх проблеми, зазвичай викладають у велику салатницю шарами, у вас представлено більш оригінальне оформлення, я думаю ніхто і не здогадається що це оселедець під шубою, обов’язково спробую зробити також.