Паста з помідорами черрі і базиліком

Паста з помідорами черрі і базиліком

Рівень складності: Легко
Цінова категорія: Доступно
Кількість порцій: 1
Час приготування: 30 min

Інгредієнти для приготування: Паста з помідорами черрі і базиліком

  • макарони (спагетті) - 100 г,
  • сир Пармезан - 20 г,
  • помідори черрі - 90 г,
  • базилік - 15-20 г,
  • цибуля - 30 г,
  • вино (біле сухе) - 30 мл,
  • рослинна олія - 50 мл,
  • сіль і чорний мелений перець - за смаком.

Як приготувати Паста з помідорами черрі і базиліком

  1. Спагетті відваріть до стану «аль-денте» і промийте у холодній воді.

  2. Цибулю поріжте дрібними кубиками, обсмажте на олії до золотистого кольору, додайте біле вино.

  3. Помідори черрі розріжте навпіл, змішайте з цибулею, додайте промиті спагетті, посоліть, поперчіть. Готуйте 3 хвилини.

  4. Зніміть з вогню, приправте свіжим листям базиліку.

  5. Готову пасту викладіть на тарілку, зверху посипте тертим сиром Пармезан.

«Аль-денте» – ступінь приготування пасти, в перекладі з італійської мови означає «на зуб». У стані «аль-денте» макаронні вироби ще досить тверді і не встигли розваритися. Крім цього «аль-денте» може означати ще й ступінь готовності рису в різотто і навіть овочів.

Рецепт приготування страви від шеф-кухаря кулінарної студії «Крива липа» – авторської кухні без ГМО.

Залишити коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на e-mail розсилку:
Встановіть додаток для вашого браузера:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Кулінарний журнал Кулінарний журнал