
Паста з помідорами черрі і базиліком
Інгредієнти для приготування: Паста з помідорами черрі і базиліком
- макарони (спагетті) - 100 г,
- сир Пармезан - 20 г,
- помідори черрі - 90 г,
- базилік - 15-20 г,
- цибуля - 30 г,
- вино (біле сухе) - 30 мл,
- рослинна олія - 50 мл,
- сіль і чорний мелений перець - за смаком.
Як приготувати Паста з помідорами черрі і базиліком
-
Спагетті відваріть до стану «аль-денте» і промийте у холодній воді.
-
Цибулю поріжте дрібними кубиками, обсмажте на олії до золотистого кольору, додайте біле вино.
-
Помідори черрі розріжте навпіл, змішайте з цибулею, додайте промиті спагетті, посоліть, поперчіть. Готуйте 3 хвилини.
-
Зніміть з вогню, приправте свіжим листям базиліку.
-
Готову пасту викладіть на тарілку, зверху посипте тертим сиром Пармезан.
«Аль-денте» – ступінь приготування пасти, в перекладі з італійської мови означає «на зуб». У стані «аль-денте» макаронні вироби ще досить тверді і не встигли розваритися. Крім цього «аль-денте» може означати ще й ступінь готовності рису в різотто і навіть овочів.
Рецепт приготування страви від шеф-кухаря кулінарної студії «Крива липа» – авторської кухні без ГМО.
-
Гарбуз з перловкою, грибами та шпинатом
-
Глазуровані курячі крильця
-
М’ясна страва кролик у томатній пасті
-
М’ясо, запечене з вишнею
-
Відбивна з шампіньйонами і сиром «Омега»