Інгредієнти для приготування: Печиво «Миколайчики»
- борошно - 2 склянки,
- яйце - 1 шт.,
- мед - 1 ст. ложка,
- цукор - 1 склянка,
- сметана - 2 ложки,
- сода, погашена оцтом - 1 ч. ложка,
- вершкове масло - 50 г,
- олія - 1 ч. ложка.
- Для глазурі:
- білки 3 яєць,
- цукор - 2 склянки,
- барвники.
Як приготувати Печиво «Миколайчики»
- Змішайте всі інгредієнти для тіста і замісіть тісто. Поставте на 1 годину в холодильник. Розкачайте тісто в один шар товщиною півсантиметра. За допомогою формочки або трафарету виріжте з тіста печиво у вигляді миколайчиків. Викладіть печиво на деко, попередньо змащене олією. Випікайте в розігрітій духовці 5 хвилин.
- Приготуйте глазур. Збиваючи білки, поступово додайте цукор. Збийте до консистенції сметани. Готову глазур розлийте в тарілочки, кількість яких повинна дорівнювати кількості кольорів барвника. У кожну тарілочку додайте харчовий барвник, перемішайте.
- За допомогою пензликів розфарбуйте миколайчиків глазур’ю різного кольору . Фарбуйте шар за шаром, даючи кожному підсохнути, щоб фарби не змащувалися. Намалюйте жупан, туфлі, рукавички, шапочку, вуса, бороду, брови, очі, рот і ніс. І, звичайно ж, головний атрибут св. Миколая – мішок з подарунками.
Залишити відповідь
2 Відповіді до Печиво «Миколайчики»
Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Мені здається, що печиво «Миколайчики» зараз найактуальніше, тому що свято Святого Миколая вже дуже скоро. Насправді цей рецепт хоч і помічений тут як складний, але вся його складність не стосується приготування як такого, воно просте, а складним є оформлення печива, бо потребує деяких навиків у малюванні.
Який чудовий рецепт, та ще й якраз перед святом. Обов´язково приготую це печиво на день Святого Миколая – моя донечка буде просто у захваті. Рецепт дійсно дуже простий з доступними інгредієнтами, та й з малюванням в мене доволі непогано. Тільки мені здається, що якщо додати згущеного молока, то печево вийде набагато смачнішим – це вже моя тяга до експериментів проявляється)) З задоволенням заношу цей рецепт до совоєї кулінарной книги:)