Печиво «Миколайчики»

Печиво «Миколайчики»

Рівень складності: Складно
Цінова категорія: Доступно

Інгредієнти для приготування: Печиво «Миколайчики»

  • борошно - 2 склянки,
  • яйце - 1 шт.,
  • мед - 1 ст. ложка,
  • цукор - 1 склянка,
  • сметана - 2 ложки,
  • сода, погашена оцтом - 1 ч. ложка,
  • вершкове масло - 50 г,
  • олія - 1 ч. ложка.
  • Для глазурі:
  • білки 3 яєць,
  • цукор - 2 склянки,
  • барвники.

Як приготувати Печиво «Миколайчики»

  1. Змішайте всі інгредієнти для тіста і замісіть тісто. Поставте на 1 годину в холодильник. Розкачайте тісто в один шар товщиною півсантиметра. За допомогою формочки або трафарету виріжте з тіста печиво у вигляді миколайчиків. Викладіть печиво на деко, попередньо змащене олією. Випікайте в розігрітій духовці 5 хвилин.
  2. Приготуйте глазур. Збиваючи білки, поступово додайте цукор. Збийте до консистенції сметани. Готову глазур розлийте в тарілочки, кількість яких повинна дорівнювати кількості кольорів барвника. У кожну тарілочку додайте харчовий барвник, перемішайте.
  3. За допомогою пензликів розфарбуйте миколайчиків глазур’ю різного кольору . Фарбуйте шар за шаром, даючи кожному підсохнути, щоб фарби не змащувалися. Намалюйте жупан, туфлі, рукавички, шапочку, вуса, бороду, брови, очі, рот і ніс. І, звичайно ж, головний атрибут св. Миколая – мішок з подарунками.
Автор рецепту: parafia.org.ua/mediateka/fotogalereya/mykolajchyky/
Залишити коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 Відповіді до Печиво «Миколайчики»

  1. Мені здається, що печиво «Миколайчики» зараз найактуальніше, тому що свято Святого Миколая вже дуже скоро. Насправді цей рецепт хоч і помічений тут як складний, але вся його складність не стосується приготування як такого, воно просте, а складним є оформлення печива, бо потребує деяких навиків у малюванні.

  2. Який чудовий рецепт, та ще й якраз перед святом. Обов´язково приготую це печиво на день Святого Миколая – моя донечка буде просто у захваті. Рецепт дійсно дуже простий з доступними інгредієнтами, та й з малюванням в мене доволі непогано. Тільки мені здається, що якщо додати згущеного молока, то печево вийде набагато смачнішим – це вже моя тяга до експериментів проявляється)) З задоволенням заношу цей рецепт до совоєї кулінарной книги:)

Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на e-mail розсилку:
Встановіть додаток для вашого браузера:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Кулінарний журнал Кулінарний журнал