Рибні «каштани»
Інгредієнти для приготування: Рибні «каштани»
- Для фаршу:
- філе щуки - 500 г,
- цибуля - 1 шт.,
- вершкове масло - 2 ст. ложки,
- свіжий батон - 50 г,
- молоко - 1/4 склянки,
- вершки (20% жирності) - 1/4 склянки,
- білок 1 яйця,
- сіль і білий мелений перець за смаком.
- Для начинки (на 4 «каштани»):
- креветки (дрібно нарізані) - 2 ст. ложки,
- кріп (дрібно нарізаний) - 1 ст. ложка,
- пасерована цибуля - 1 ст. ложка,
- сіль і чорний мелений перець за смаком,
- вершкове масло (заморожене) - 4 кубики.
- Для панірування:
- батон - 100 г,
- борошно - 1 ст. ложка,
- яйце - 1 шт.
Як приготувати Рибні «каштани»
1. Приготуйте фарш. Цибулю нашаткуйте і обсмажте на вершковому маслі до м’якості і золотистості.
2. Батон поріжте на середні шматочки і підсушіть в духовці, так він краще вбере вологу і не буде клейким. Батон залийте молоком і залиште на кілька хвилин.
3. Двічі пропустіть через м’ясорубку рибне філе, цибулю і батон з молоком.
4. Відбийте фарш, поступово додаючи вершки.
5. Білок збийте в міцну піну. Додайте у фарш сіль і білий перець. Обережно вмішайте збитий білок, трохи відбийте.
6. Приготуйте начинку. Змішайте креветки, кріп і цибулю, посоліть і поперчіть за смаком.
7. Борошно насипте в плоску тарілку. В окремій ємності збийте яйце.
8. Зліпіть «каштани», змочуючи руки теплою водою. З фаршу сформуйте невеликий коржик, в середину покладіть 1-2 ч. ложки начинки, а в середину начинки – шматочок замороженого вершкового масла. Краї коржика з’єднайте, зробіть кульку.
9. Кульку обваляйте в борошні, потім в яйці і в батоні, порізаному кубиками. Старайтеся, щоб сухарики покрили всю поверхню кульки.
10. Олію нагрійте у фритюрниці або глибокій сковороді. Потрібно, щоб олія покривала як мінімум половину кульки. Обсмажте «каштани» з усіх боків до золотистого кольору.
11. Доведіть до готовності в духовці при середній температурі (15-20 хвилин). Подавайте з зеленню і овочевим салатом.
Рибні «каштани» не можна заморожувати і краще не розігрівати, а відразу готувати перед вживанням. Начинку можна урізноманітнити за своїм смаком – гриби, варені яйця, вершкове масло із зеленню, в’ялені помідори.
- Закуска до 8 березня «Ковбасні троянди»
- Салат «Малахітовий браслет»
- Канапе «Листок конюшини на 8 березня»
- Салат в помідорах
- Рис по-лівански із смаженим фаршем і пелюстками мигдалю