camcumgirls
Рисові кульки

Рисові кульки

Рівень складності: Легко
Цінова категорія: Дешево
Кількість порцій: 4
Час приготування: 45 min

Інгредієнти для приготування: Рисові кульки

  • рис відварений: 200 г.
  • вершки: 150 мл
  • сир твердий: 100 г.
  • яйця : 2 шт.
  • борошно, сухарі панірувальні, сіль і спеції за смаком

Як приготувати Рисові кульки

Готуємо так:

  1. Вершки нагріти, змішати з тертим твердим сиром і, постійно помішуючи, довести до однорідної маси (сир повинен повністю розчинитися). Додати рис, сіль і спеції, ретельно перемішати.
  2. Викласти рис у форму, добре втрамбувати і поставити у холодильник, щоб охолов. Коли охолоне, порізати на шматочки будь-якої форми. Або загорнути ще теплий рис у харчову плівку (сформувати “ковбаски”), а потім, коли охолоне, порізати на шматочки. Або ж просто трохи охолодити рис і сформувати кульки.
  3. Кожну кульку чи шматочок рису обваляти у борошні, потім у збитому яйці, а потім у панірувальних сухарях. Обсмажити кульки з усіх боків до золотистої скоринки у розігрітій олії. Подавати прикрасивши гілочками кислиці звичайної.

 

  • За бажанням вершки можна замінити молоком. Якщо рис готувався  зі спеціями і сіллю, для приготування кульок їх більше не додавайте. Врахуйте також, що сир солений, тому солі багато не додавайте.
  • Така страва може слугувати і гарніром, і, якщо до неї подати улюблений соус, самостійною стравою.
Залишити коментар

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на e-mail розсилку:
Встановіть додаток для вашого браузера:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Кулінарний журнал Кулінарний журнал