Сьомга в білому вині з овочами, маслинами і лимоном

Сьомга в білому вині з овочами, маслинами і лимоном

Рівень складності: Легко
Цінова категорія: Доступно
Кількість порцій: 4
Час приготування: 62 min

Інгредієнти для приготування: Сьомга в білому вині з овочами, маслинами і лимоном

  • сьомга (стейки) - 2 шт.,
  • болгарський перець - 2 шт.,
  • цибуля - 1 шт.,
  • маслини - 80 г,
  • лимон - 0,5 шт.,
  • біле сухе вино - 150 мл,
  • часник - 2 зубці,
  • оливкова олія - 3 ст. ложки,
  • зелень петрушки - 0,5 пучка,
  • сіль і чорний мелений перець за смаком.

Як приготувати Сьомга в білому вині з овочами, маслинами і лимоном

1. Стейки сьомги вимийте, обсушіть, розділіть на філе (зріжте кістки і шкіру). Філе сьомги посоліть і поперчіть.

2. Болгарський перець вимийте, розріжте навпіл, вийміть насіння, ще раз промийте і обсушіть, наріжте соломкою.

3. Цибулю очистіть, наріжте чверть кільцями. Часник очистіть, роздушіть плоскою стороною ножа і дрібно поріжте. Подрібніть зелень петрушки. Маслини розріжте навпіл. Кільце лимона розріжте на чотири частини.

4. У сотейнику (або глибокій сковороді) розігрійте 2 ст. ложки оливкової олії, обсмажте цибулю, помішуючи, на сильному вогні 4-5 хвилин, додайте болгарський перець, смажте ще 3-4 хвилини.

5. До овочів додайте маслини, лимон, влийте вино, перемішайте, доведіть до кипіння і готуйте 2 хвилини (не накриваючи кришкою). Посоліть, поперчіть, додайте часник, перемішайте.

6. У невеликій сковороді розігрійте 1-2 ст. ложки оливкової олії, обсмажте сьомгу на сильному вогні по 1,5-2 хвилини з кожного боку.

7. Обсмажену сьомгу перекладіть в сотейник, тушкуйте ще 5-7 хвилин.

8. Готову рибу та овочі посипте нарізаною зеленню петрушки. Подавайте страву гарячою з часточкою лимону.

Залишити коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Одна відповідь до Сьомга в білому вині з овочами, маслинами і лимоном

  1. У мене вийшла сьомга дуже смачна і соковита, але я робила без білого вина, так як у мене під рукою не виявилося, але я не думаю що вино сильно б змінило смак,також я додала не багато морквини до овочів, щоб смак був більш насиченим, і морквина якраз підійшла до цієї страви, я думаю таке блюдо підійде до будь-якого святкового меню.

Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на e-mail розсилку:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Кулінарний журнал Кулінарний журнал