Сьомга в білому вині з овочами, маслинами і лимоном
Інгредієнти для приготування: Сьомга в білому вині з овочами, маслинами і лимоном
- сьомга (стейки) - 2 шт.,
- болгарський перець - 2 шт.,
- цибуля - 1 шт.,
- маслини - 80 г,
- лимон - 0,5 шт.,
- біле сухе вино - 150 мл,
- часник - 2 зубці,
- оливкова олія - 3 ст. ложки,
- зелень петрушки - 0,5 пучка,
- сіль і чорний мелений перець за смаком.
Як приготувати Сьомга в білому вині з овочами, маслинами і лимоном
1. Стейки сьомги вимийте, обсушіть, розділіть на філе (зріжте кістки і шкіру). Філе сьомги посоліть і поперчіть.
2. Болгарський перець вимийте, розріжте навпіл, вийміть насіння, ще раз промийте і обсушіть, наріжте соломкою.
3. Цибулю очистіть, наріжте чверть кільцями. Часник очистіть, роздушіть плоскою стороною ножа і дрібно поріжте. Подрібніть зелень петрушки. Маслини розріжте навпіл. Кільце лимона розріжте на чотири частини.
4. У сотейнику (або глибокій сковороді) розігрійте 2 ст. ложки оливкової олії, обсмажте цибулю, помішуючи, на сильному вогні 4-5 хвилин, додайте болгарський перець, смажте ще 3-4 хвилини.
5. До овочів додайте маслини, лимон, влийте вино, перемішайте, доведіть до кипіння і готуйте 2 хвилини (не накриваючи кришкою). Посоліть, поперчіть, додайте часник, перемішайте.
6. У невеликій сковороді розігрійте 1-2 ст. ложки оливкової олії, обсмажте сьомгу на сильному вогні по 1,5-2 хвилини з кожного боку.
7. Обсмажену сьомгу перекладіть в сотейник, тушкуйте ще 5-7 хвилин.
8. Готову рибу та овочі посипте нарізаною зеленню петрушки. Подавайте страву гарячою з часточкою лимону.
У мене вийшла сьомга дуже смачна і соковита, але я робила без білого вина, так як у мене під рукою не виявилося, але я не думаю що вино сильно б змінило смак,також я додала не багато морквини до овочів, щоб смак був більш насиченим, і морквина якраз підійшла до цієї страви, я думаю таке блюдо підійде до будь-якого святкового меню.