Інгредієнти для приготування: Торт “Книга життя”
- Для тіста
- яйця: 8 шт.
- цукор: 2 склянки
- борошно: 5 склянок
- мед: 2 ст. ложки
- сода: 2 ч. ложки
- оцет
- Для крему 1 (для промазки коржів)
- сметана: 500 г
- цукор: 1,5 склянки
- волоські горіхи: 250 г
- ванільний цукор: 1 пакетик
- Для крему 2 (білий крем)
- яєчні білки: 2 шт.
- цукрова пудра: 300 г
- лимонна кислота : 10 г
- Для крему 3 (коричневий та крем для квітів)
- згущене молоко: 1 банка
- вершкове масло: 400 г
- какао – порошок: 2 ст. ложки
- барвники для квітів
Як приготувати Торт “Книга життя”
Готуємо так:
1. Яйця розтерти з цукром і медом, додати соду і оцет, всипати борошно, замісити тісто. Витримати його 10-12 годин, потім розділити на 7 частин, розкачати прямокутні коржі. Випікати в розігрітій духовці при температурі 180-200 °С протягом 25 хв.
2. Приготувати крем № 1: сметану збити з цукром, додати подрібнені горіхи, ванільний цукор, все ретельно перемішати. Коржі рясно змастити кремом, скласти один на інший.
3. Приготувати крем № 2: білки охолодити, збити в піну, потроху додавати цукрову пудру і лимонну кислоту. Обмазати цим кремом торт з боків.
4. Приготувати крем № 3: згущенку збити з вершковим маслом. Готовий крем розділити на 2 частини. В одну частину додати какао-порошок, а в другу – харчові барвники. Зверху прикрасити торт коричневим кремом. Щоб поверхня торта була гладкою, опустити металеву лопатку в окріп на 1-2 хвилини і розгладити їй крем по поверхні. Зубчиками виделки провести по білим боків, щоб зробити “сторінки”. На поверхні “книги” зробити напис і прикрасити її за допомогою кремових квітів.
-
Паштет з цукіні
-
Тушкована яловичина з овочами
-
Свинячі реберця, мариновані в пиві
-
Кус-кус з полуницею і бананом
-
Смачна паста за 9 хвилин