Чабер
Опубліковано 31/05/2013
Це популярна в Європі і на Близькому Сході пряність. Батьківщина його – європейське узбережжя Середземномор’я і Причорномор’я. У Стародавньому Римі чабер вже використали як основну приправу до м’яса і овочів, а пізніше і як лікарський засіб. Заварений як чай, чабер може зняти головні болі, запаморочення, володіє потужними антибактеріальними властивостями, лікує запальні жіночі захворювання. Ванни з чабером мають тонізуючу властивістю, показані при ревматизмі.
Чабер є однією з найпопулярніших трав південній французькій кухні, на ряду з чебрецем, петрушкою і естрагоном. Його застосовують у бульйонах з птиці, грибних, до червоного м’яса, дичини. Листя свіжого чаберу мають більш тонкий смак, якщо зібрати їх до цвітіння. Якщо ви користуєтеся сухими травами, додавайте їх у кінці приготування.
- Цибуля-порей
- Кмин
- Чебрець
- Пивний (солодовий) оцет
- Різотто