Хасіп – домашня ковбаса з баранини і ліверу
Інгредієнти для приготування: Хасіп – домашня ковбаса з баранини і ліверу
- баранина – 200 г,
- селезінка – 1 шт.,
- печінка – 300 г,
- легені – 200 г,
- нирки – 2 шт.,
- бараняча кишка – 1 м,
- рис – 1 склянка,
- цибуля – 2 шт.,
- вода – 2 склянки,
- сіль, чорний мелений перець, паприка та спеції – за смаком,
- біла ріпчаста цибуля, зелена цибуля та зелень кропу – для оздоблення.
- селезінка – 1 шт.,
Як приготувати Хасіп – домашня ковбаса з баранини і ліверу
Готуємо так:
1. Баранину, печінку, селезінку, легені та нирки ретельно вимити, почистити від плівок і змолоти на м’ясорубці. Додати рис, дрібно порізану цибулю, сіль, чорний мелений перець, паприку та спеції за смаком, долити воду і ретельно все перемішати.
2. Баранячу кишку добре промити. Один кінець зав’язати, а в інший повільно випускати фарш за допомогою спеціальної насадки на м’ясорубці. Коли кишка наповниться, зав’язати другий кінець.
3. Покласти ковбасу в каструлю з холодною водою і на слабкому вогні довести до кипіння. Коли вода закипить, наколоти ковбасу в багатьох місцях виделкою або товстою голкою. Після закипання води варити ковбасу на маленькому вогні 45-50 хвилин.
4. Готову домашню ковбасу вийняти з води, порізати на шматочки, посипати чорним меленим перцем та паприкою, півкільцями ріпчастої цибулі, подрібненою зеленою цибулею, посіченою зеленню кропу і подавати до столу.
5. Баранячі кишки зазвичай вже продаються добре промиті і підготовлені до використання. Якщо ж ви купили свіжі непочищені кишки, тоді їх потрібно вивернути навиворіт і добре протерти зі сіллю. Опісля кишки замочити на кілька годин у кефірі – і специфічний запах зникне.
Субпродукти для приготування хасіпу домашньої ковбаси можна використати свині або яловичі.
- Рулети з огірка з сирним салатом
- Домашній твердий сир
- Закуска-гарнір «Дует грибів і цукіні»
- Новорічна закуска “Пеньок з грибами”
- Омлет зі сьомгою