Грибний борщ з вушками
Інгредієнти для приготування: Грибний борщ з вушками
- білі сухі гриби: 0,5 л
- борошно: 2 склянки
- цибуля: 3 шт.
- варений буряк: 1 шт.
- буряковий квас: 0,5 л
- лавровий лист: 2 шт.
- олія: 3-4 ст. ложки
- сіль, перець за смаком
Як приготувати Грибний борщ з вушками
Готуємо так:
1. Гриби з вечора замочити, а наступного дня зварити в трьох літрах води. Вибрати гриби з відвару і змолоти на м’ясорубці. Посолити і поперчити з смаком.
2. До грибного відвару додати тертий буряк, почищену цілу цибулину, сіль, перець і буряковий квас. Прокип’ятити все кілька хвилин.
3. Решту цибулі почистити, дрібно нарізати й підсмажити на олії до золотистого кольору. 1-2 столових ложки цибулі додати до грибового відвару, а решту – до мелених грибів.
4. Борошно трішки підсолити і замісити водою тісто як на вареники. Тоненько розкачати й розрізати на квадратики розміром 3 см х 3 см. На кожний квадратик викласти по 1 ч. ложці грибної начинки, з’єднати сторонни квадрата так, щоб вийшов трикутник, а тоді зліпити докупи два кінці трикутника – вийдуть «вушка». Варити їх в окропі ще хвилину-дві після того, як спливуть. Подавати до столу гарячими в борщі.
* Буряковий квас треба приготувати заздалегідь. Для цього буряк треба почистити, порізати кружальцями і залити холодною водою. Зверху покласти скоринку сухого чорного хліба. Залишити квас у теплому місці – через три-чотири дні він буде готовий.
- Спагеті з часниковою хлібною крихтою
- Салат “На зустріч літу”
- Запечений камамбер з часником і травами
- Флан з медом
- Лосось, запечений з цибулею і лимоном