Квашена капуста

Квашена капуста

Рівень складності: Елементарно
Цінова категорія: Дешево

Інгредієнти для приготування: Квашена капуста

  • білокачанна капуста (пізніх сортів, велика) - 5-6 кг,
  • морква (велика) - 2-3 шт.,
  • сіль, цукор за смаком,
  • перець чорний горошком - 10-15 шт.,
  • лавровий лист - 7-8 шт.

Як приготувати Квашена капуста

  1. Капусту розріжте на 2-4 частини. Нашаткуйте на спеціальній тертці або вручну. Моркву потріть на крупній тертці і додайте до капусти.
  2. Посоліть овочі і додайте трохи цукру (не переборщіть, інакше капуста буде м’якою). Добре перемішайте капусту руками, трохи здавлюючи, щоб почав виділятися сік.
  3. Перекладіть капусту в трилітрові банки, додаючи чорний перець і лавровий лист. Добре утрамбуйте рукою, щоб виділявся сік. Соку має бути достатньо, щоб капуста не почорніла. Зверху накрийте марлею або прикрийте пластмасовою кришкою (щільно не закривайте). Залиште капусту при кімнатній температурі на 2-4 дні. Кожен день протикайте капусту довгим ножем до дна банки для виходу газів (бульбашок). Якщо цього не робити, капуста може гірчити. Коли капуста за смаком буде готова, поставте банки в холодильник, накривши поліетиленовими кришками.

Порада

З квашеної капусти ви нашвидкуруч можете приготувати смачний та вітамінний салатик.  Для цього в кислу капусту додайте подрібнену зелень, цибулю і журавлину. Заправте салат олією. 

Залишити коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на e-mail розсилку:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Кулінарний журнал Кулінарний журнал